1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χειμωνιάτικη και θρεπτική βελουτέ παντζαριού με πορτοκάλι και τζίντζερ


Αν δεν αγαπάς τα παντζάρια, σίγουρα θα αναθεωρήσεις όταν δοκιμάσεις αυτή τη βελουτέ σούπα παντζαριού με τζίντζερ, καρύδια και τσιπς από φύλλα παντζαριών! Τα τελευταία μοιάζουν με τσιπς πατάτας και μπορούν να καταναλωθούν και σκέτα σαν σνακ.

Υλικά

Σούπα

4 μέτρια παντζάρια χωρίς τα φύλλα (περίπου 500 γραμ.)

1 καρότο

1 μέτριο πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)

1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 σκελίδα μεγάλη σκόρδο

λάδι

1 πράσο

1 ξερό κρεμμύδι

1 κύβο λαχανικών διαλυμμένο στο νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Chips Παντζαριού:

φύλλα από 4 παντζάρια (χωρίς κοτσάνια)

1 κουταλιά λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγα σπασμένα καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σούπα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το πράσο και το κρεμμύδι, σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 3 κουταλιές περίπου λάδι, το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ολόκληρα τα σκόρδα κι ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 30- 40 λεπτά (αν γίνει κάποιο λαχανικό πρώτο, απλώς το αφαιρούμε από το ταψί).

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι, το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σιγοβράζουμε..

Η βελουτέ σούπα πρέπει να μοιάζει με ρευστό «πουρέ». Κρατάμε σε ένα μπολ το μισό από το ζωμό της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον άλλο μισό ζωμό και χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ για να τα πολτοποιήσουμε. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να τα πολτοποιήσετε και στο multi, Προσθέτουμε κάθε φορά λίγο από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Τσιπς Παντζαριού:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα παντζάρια και τα πλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα όταν έχουν αφυδατωθεί πλήρως και είναι τραγανά. Αν θέλουμε να τα απολαύσουμε τραγανά, τα καταναλώνουμε μέσα σε μισή ώρα.

Συνθέτουμε όλα τα υλικά και έτοιμη η βελουτέ σούπα!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα