1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χαλβάς με σοκολάτα νηστίσιμος | Συνταγές


Χαλβάς με σοκολάτα και φουντούκια νηστίσιμος. Ένα υπέροχο γλυκό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη σιροπιαστή γεύση του σε έναν τέλειο συνδυασμό με τη σοκολάτα. Μια συνταγή (από εδώ) που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε !!!

Υλικά συνταγής

  • 750 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαργαρίνη νηστίσιμη (Χωριό με ελαιόλαδο ή άλλη επιλογής σας)
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 
  • 150 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας ή 1 λοβό βανίλιας
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 150 γρ. κουβερτούρα μαύρη 52% κακάο, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε τα φουντούκια, χωρίς λιπαντική ουσία σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε, σε μέτρια φωτιά για 6 λ μετά το σημείο βρασμού, μέχρι να έχετε ένα μέτριο σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Σε μεγάλη βαριά κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα (για να μη κολλήσει το σιμιγδάλι) για 5-6 λ ή μέχρι να καβουρδιστεί το μείγμα, πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και  βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τα χοντροκομμένα φουντούκια και συνεχίζετε το καβούρδισμα ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λ επιπλέον. 
  4. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι (με μεγάλη προσοχή μη κάψετε τα χέρια σας επειδή το σιρόπι πιτσιλίζει έντονα), ανακατεύοντας έντονα και ασταμάτητα με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε ένα σχετικά λασπώδες μείγμα. 
  5. Βάζετε ξανά τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε τη βανίλια (αν ρίξετε τα σποράκια από λοβό τον χαράζετε κατά μήκος στη μέση και ξύνετε τα σποράκια με ένα μαχαιράκι μέσα στο μείγμα) ανακατεύοντας διαρκώς. Αν το μείγμα κοχλάζει και κάνει μεγάλες φουσκάλες, χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά, συνεχίζοντας το ασταμάτητο ανακάτεμα. 
  6. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα και τη κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενσωματωθεί στο χαλβά. 
  7. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση, ή φόρμα για ζελέ, ή ατομικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σουφλέ και αδειάζετε εκεί το χαλβά. Το αφήνετε στην άκρη για 1 έως 1 ½ ώρα να κρυώσει και να σφίξει και στη συνέχεια τον ξεφορμάρετε και τον σερβίρετε αμέσως.

Σερβίρετε το χαλβά σας σε ατομικά φορμάκια γαρνιρισμένο με λίγο επιπλέον καβουρδισμένο φουντούκι

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χαλβάς με σοκολάτα νηστίσιμος

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα