1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φωλιά με ζύμη κρουασάν, αυγά σκράμπλ και μπέικον | Συνταγές


Μια υπέροχη συνταγή για ένα φανταστικό πρωϊνό ή ακόμα και γεύμα ή δείπνο. Φωλιά με κρουασάν, γεμιστή με αυγά σκράμπλ, πιπεριές και μπέικον. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο σε όψη και γεύση πρωϊνό! Απολαύστε το μαζί τους!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία ζύμη για 6 μεγάλα κρουασάν, Pillsbury
  • 6 φέτες μπέικον
  • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 5 αυγά + 1 κρόκο αυγού για άλειμμα 
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα 5 αυγά, αλατοπίπερο, προαιρετικά λίγο γάλα και χτυπήστε τα καλά. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, τις πιπεριές ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζετε, ανακατεύοντας διαρκώς, και “σπάζοντας” το μείγμα σε μικρά κομματάκια για να έχετε αυγά / ομελέτα “σκράμπλ”. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Τοποθετείτε τη ζύμη κρουασάν πάνω στη λαδόκολλα που έχετε ήδη βάλει σε ταψί, με τρόπο που να σχηματίζετε ένα αστέρι με 6 ακτίνες. Βλέπε πιο κάτω φωτογραφία.
  5. Τοποθετείτε σε κάθε ακτίνα από 1 φέτα μπέικον. Προσθέτετε γύρο γύρο στο ημικύκλιο το μισό τυρί. Πάνω από το τυρί βάζετε την ομελέτα, πάνω από την ομολέτα το υπόλοιπο τυρί κυκλικά και έτσι σχηματίζετε ένα δαχτυλίδι. 
  6. Διπλώνετε μια μια τις “ακτίνες” με το μπέικον προς τα μέσα, έτσι ώστε οι άκρες των “ακτίνων” να ενώνονται με τη ζύμη στο κέντρο του δαχτυλιδιού. Χτυπάτε σε μπολάκι το κρόκο αυγού μαζί με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια των “ακτίνων”.
  7. Ψήνετε τη πίτα “δαχτυλίδι” για 25 λ περίπου μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Βγάζετε τη πίτα από το φούρνο την αφήνετε 10 λ να σταθεί, τη κόβετε σε 6 κομμάτια, γαρνίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φωλιά με ζύμη κρουασάν, αυγά σκράμπλ και μπέικον

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα