1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φτιάχνουμε τιραμισού με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν από τις γιορτές


Η εορταστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της και κάθε σπίτι έχει γεμίσει με πλήθος χριστουγεννιάτικων γλυκών που έχουν περισσέψει, ειδικά φέτος που μείναμε σπίτι και επιδοθήκαμε στη ζαχαροπλαστική.

Αν κι εσείς έχεte βρεθεί με πιατέλες γεμάτες με μελομακάρονα που περίσσεψαν, δεν έχετε παρά να δείτε την εύκολη αυτή συνταγή που σας προτείνουμε.

Υλικά

450 γρ. μελομακάρονα

180 γρ. βούτυρο αγελάδος

1½ κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ

Για την κρέμα

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε

160 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κρόκοι αυγών

4 ασπράδια

κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μελομακάρονα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί, και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη σκόνη καφέ. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μελομακάρονα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, μέχρι να βραχούν τα μελομακάρονα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Για να φτιάξουμε την κρέμα ανακατεύουμε με το μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα μαλακό σαν κρέμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα, πάνω από τη βάση του τριμμένου μελομακάρονου και βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κακάο.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα