1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φτιάχνουμε σπιτικές πίτες για σουβλάκια για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης


Αν ζούσαμε υπό κανονικές συνθήκες, την Τσικνοπέμπτη θα την είχαμε οργανώσει διαφορετικά. Είτε θα είχαμε κανονίσει να βγούμε έξω με παρέα, είτε θα είχαμε καλέσει την οικογένεια και καλούς και τσικνίσουμε όλοι μαζί. Ωστόσο φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, όλα είναι διαφορετικά.

Εμείς για τη μέρα αυτή σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτικές πίτες και σπιτικά σουβλάκια και να τις χαρείτε εντός του στενού κοινωνικού σας πλαισίου! Ακολουθήστε τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη και καλό τσίκνισμα!

Υλικά

160 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

80 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. μαγιά ξερή

320 γρ. αλεύρι σκληρό

1 κ.γ. ανθό αλατιού

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι-πιπέρι

Για τo σερβίρισμα:

λίγο ελαιόλαδο

φρέσκο θυμάρι

τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το θυμάρι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος. Μπορεί να πάρει απο 30 λεπτά έως 1½ ώρα ανάλογα με την θερμοκρασία του σπιτιού μας.

Μόλις το ζυμάρι διπλασιαστεί, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη (20 εκ. διάμετρος). Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κάθε πίτα για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα. Κόβουμε τις πίτες σε τέσσερα κομμάτια και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο θυμάρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και συνοδεύουμε με τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: akispetretzikis.com


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα