1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φρικασέ θαλασσινών της Αργυρώς | Συνταγή


Εκτέλεση

Για το φρικασέ θαλασσινών

καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το μελάνι και τις ψιλοκόβουμε σε μπουκιές. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και το έντερο από τη ράχη. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί για το φρικασέ θαλασσινών.

Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο, τις σουπιές και το καλαμάρι. Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να σοταριστούν και προσθέτουμε το μαρούλι χοντροκομμένο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τις πατάτες ολόκληρες. Δένουμε σε ένα μπουκετάκι τα κοτσάνια άνηθο και μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό να αρωματίσουμε.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, οι σουπιές και τα καλαμάρια. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Αφαιρούμε το μπουκέτο με τα μυρωδικά.

Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το λαδολέμονο .

Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βρασμένη πατάτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα σχηματιστεί μία πυκνή κρέμα. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μας και αραιώνουμε το λαδολέμονο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακινούμε από τα χερούλια καλά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

«Τα θαλασσινά αποτελούν, όπως κι τα ψάρια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και ω-3 λιπαρών οξέων. Επιπλέον μας δίνουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, καθώς και πολύτιμα ιχνοστοιχεία όπως σελήνιο και ψευδάργυρο, που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το συγκεκριμένο πιάτο, μας δίνει και υδατάνθρακες από την πατάτα και καλής ποιότητας λιπαρά, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά διατροφικά ισορροπημένη επιλογή. »

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Δείτε και όλα τα μυστικά μου για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση των θαλασσινών.

Αν σας άρεσε το φρικασέ θαλασσινών δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή, για σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι της Αργυρώς


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα