1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φιογκάκια με σπαράγγια και μανιτάρια


Ελάτε να δοκιμάσουμε μια ξεχωριστή μακαρονάδα με σπαράγγια και μανιτάρια. Ξέρετε πόσο θρεπτικά είναι τα σπαράγγια; Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη E, καροτένιο, οι οποίες εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έχουν επίσης ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Περιέχουν επίσης ελάχιστες θερμίδες. Η θερμιδική αξία του προϊόντος θεωρείται χαμηλή και είναι 26 θερμίδες/100g σπαραγγιού. Τώρα λοιπόν που το μάθατε, καλό είναι να τα εντάξετε στο διατροφολόγιο σας.

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια

1 ξερό κρεμμύδι

380 γρ. φρέσκα μανιτάρια

2 ματσάκια σπαράγγια

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

300 γρ. γραβιέρα

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, τα σπαράγγια σε κομμάτια 10 εκατοστών (μαζί με τις φούντες τους) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε το θυμάρι, τα μακαρόνια, τη ντομάτα (ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια) και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρετε το πιάτο γαρνιρισμένο με την υπόλοιπη γραβιέρα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα