1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φιλέτα ψαριού βυθισμένα στο λεμόνι ψημένα στο φούρνο


Όπως ξέρετε υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες ψαριών. Στις θάλασσες και τα ποτάμια μας κολυμπούν εκατομμύρια ψάρια, ανάμεσά τους και τα ψάρια τιλάπια! Το Τιλάπια, λοιπόν, είναι ένα είδος κιχλίδας που γίνεται αρκετά μεγάλο. Κολυμπά στα γλυκά νερά σε τροπικές κυρίως χώρες και μοιάζουν αρκετά με τις γνωστές μας πέρκες. Έχει χαρακτηριστικές κάθετες λωρίδες ποικίλου χρώματος που εκτείνονται από το άνω πτερύγιο μέχρι το κατώτερο σημείο του σώματος και μπορεί να φτάσει σε βάρος και τα 4,5 κιλά!

Αν εσείς δεν βρείτε τιλάπια για το σημερινό φαγητό μην αγχωθείτε δοκιμάστε το με πέρκες ή με κάποιο άλλο αγαπημένο σας ψάρι!

Υλικά:

4 φιλέτα ψαριού τιλάπια

2 λεμόνια

2 κουταλιές φρεσκοκομμένος άνηθος

2 κουταλιές φρεσκοκομμένος μαϊντανός

2 κουταλιές βούτυρο

1/4 κομμένα καρότα

1/2 κουταλάκι πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 280ο. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και τοποθετήστε 3 φέτες λεμονιού στο κέντρο ενός ταψιού που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Καλύψτε το λεμόνι με το φιλέτο του ψαριού και επαναλάβετε με το υπόλοιπο λεμόνι και τα ψάρια. Σκεπάστε τα φιλέτα με το χαρτι περιτυλίγματος. Πασπαλίστε τα ψάρια με το καρότο, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλείψτε με λίγο βούτυρο.

Ψήστε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να μπορείτε να τρυπήσετε τα ψάρια με το πηρούνι εύκολα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα