1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φετουτσίνι σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και μανιταριών (Video) | Συνταγές


Ζυμαρικό φετουτσίνι “λουσμένο” με μια κρεμώδη σάλτσα “Alfredo” παρμεζάνας γεμάτη με χρυσαφένια, βουτυρωμένα μανιτάρια 🍄🍄🍄 σκόρδου. Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο πιάτο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Οι δόσεις των υλικών της συνταγής είναι για 2 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 160 γρ. ζυμαρικό Φετουτσίνι (ή Λιγκουίνι)
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια καφέ cremini ή λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες 1/3 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) λευκό κρασί , ξηρό 
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 3/4 φλ. τσαγιού (185 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά
  • 1/3 φλ. τσαγιού (30 γρ.) παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα φετουτσίνι να βράσουν σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, 1 λ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία του. Λίγο πριν τα στραγγίσετε κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα μαγειρέψατε και μετά το στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ όσο βράζει το ζυμαρικό σας φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και μετά ρίχνετε τα μανιτάρια, σε δόσεις, και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Μόλις αρχίσουν να “ιδρώνουν” τα πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν αρκετά και μετά προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ επιπλέον ή μέχρι να “χρυσίσουν” τα μανιτάρια.
  4. Ρίχνετε το κρασί, με προσοχή γιατί θα βγάλει ατμούς, και ανακατεύετε ξύνοντας την βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν κολλημένα κομματάκια μανιταριών. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και πιπέρι και ανακατεύετε για περίπου 2 λ ή μέχρι να διαλυθεί η παρμεζάνα.
  5. Ρίχνετε αμέσως τα στραγγισμένα φετουτσίνι μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1-2 λ μέχρι να πήξει η σάλτσα και καλύψει το ζυμαρικό. Αν η σάλτσα γίνει πολύ παχύρευστη (δείτε στο βίντεο πως πρέπει να είναι η σάλτσα) ρίξτε τμηματικά λίγο από το νερό μαγειρέματος που κρατήσατε.
  6. Το γαρνίρετε με έξτρα παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα και με τυρένιο σκορδόψωμο (συνταγή εδώ) ή με σκορδόψωμο (συνταγή εδώ). Καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: Οι ποσότητες των υλικών της συνταγής είναι για 2 άτομα. Σε περίπτωση που διπλασιάσετε τις δόσεις υλικών για 4 άτομα, τα μανιτάρια θα πρέπει να τα σοτάρετε σε 2 δόσεις και όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα “αχνιστούν” αντί να ροδίσουν, άλλωστε θυμηθείτε ότι “χρώμα” σημαίνει γεύση στην μαγειρική.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και μανιταριών (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα