Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.
Φασολάδα
Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.
Servings 4
Calories 460θερμίδες
- 500 γρ. φασόλια
- 700 ml νερό
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
- 1/2 κουτ.γλυκού πάπρικα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- σέλινο ψιλοκομμένο
- ανθός αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 10-12 ώρες.
Την επόμενη μέρα, σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματά του.
Αρωματίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα φασόλια 3 δάχτυλα. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Τα καλά φασόλια, τα βραστερά, πρέπει να τα δαγκώνεις και να σπάνε εύκολα σε δυο κομμάτια. Πρέπει να είναι σκληρό εξωτερικά, και η καρδιά του να μη θρυμματίζεται.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!