1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φέτα με σουσάμι και μέλι (Video) | Συνταγές


Φέτα με σουσάμι και μέλι… Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το λαχταριστό έδεσμα.. Εδώ σας δίνουμε μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε εσείς, οι οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά μικρών και μεγάλων. 

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2 λεπτά κομμάτια φέτας (1-1,5 εκ. περίπου) τετράγωνα 
  • νερό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • σουσάμι
  • μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα φαρδύ βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά τα αυγά, σε 2ο πιάτο ρίχνετε το νερό, σε 3ο πιάτο ρίχνετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σε ένα 4ο πιάτο ρίχνετε σουσάμι. Ποσότητα αλευριού και σουσαμιού την υπολογίζετε για να καλύψετε τις 2 φέτες φέτας. Αν χρειαστεί λίγο περισσότερο προσθέτετε εκ των υστέρων.
  2. Παίρνετε το κάθε κομμάτι φέτας το βουτάτε πρώτα στο νερό, αμέσως μετά στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στο σουσάμι “ταμπονάροντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας για να “σταθεί” το σουσάμι πάνω στο αυγό. Φροντίζετε σε κάθε υλικό παναρίσματος που βουτάτε τη φέτα, αυτή να καλύπτεται καλά απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Παίρνετε ένα τηγάνι που να χωράει και τα 2 κομμάτια φέτας ρίχνετε μέσα σπορέλαιο τόσο όσο να καλύπτει τη φέτα κατά το ήμισυ και αφού ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, τηγανίζετε τη φέτα μέχρι να πάρει χρώμα το σουσάμι και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε σκεύος καλυμένο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περίσσιο λάδι. Μετά το σερβίρετε, το περιχύνετε με μέλι, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φέτα με σουσάμι και μέλι (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα