1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Φέρνουμε στη μνήμη μας όλους αυτούς των οποίων οι ζωές και οι πολιτισμοί αφανίστηκαν


Με ένα πυκνό νοημάτων και πολύ ισχυρό μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τίμησε τη χθεσινή Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Φέρνουμε στη μνήμη μας όλους αυτούς των οποίων οι ζωές και οι πολιτισμοί αφανίστηκαν, τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, τους Αρμένιους, τους Σύρους και όλους εκείνους των οποίων η παρουσία έσβησε, καθώς οι αυτοκρατορίες κατέρρεαν», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. «Η αναγνώριση των αμαρτιών και των ανομιών του παρελθόντος είναι ο δρόμος που διανοίγεται για ένα καλύτερο μέλλον για όλους», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συμμετείχε χθες στην εκδήλωση έπαρσης της ποντιακής σημαίας έξω από το Bowling Green στο κέντρο του Μανχάταν, λίγα μόλις βήματα μακριά από τη Wall Street. Την εκδήλωση υψηλού συμβολισμού οργάνωσαν τα ποντιακά σωματεία της Ομογένειάς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα