1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου – Thestival


Εν όψει της Εορτής (6 Φεβρουαρίου) του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στον ομώνυμο πάνσεπτο Ιερό Ναό του, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης (έναντι Μεγάρου Μουσικούς και Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου), θα πραγματοποιηθεί λαμπρή Υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, στα προπύλαια του Ναού, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 4:30 το απόγευμα.

Η περίφημη Μονή του Αγιωνύμου Όρους φυλάσσει την ιστορικότερη εικόνα Της με την ονομασία αυτή, της οποίας τα αναρίθμητα τάματα δηλώνουν τη θαυματουργή της υπόσταση ενώ το Ιερό Εικόνισμα, που φιλοτεχνήθηκε από Πατέρες της Μονής, θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου.

Ο πάνδημος εορτασμός και η λαμπρή Υποδοχή, τελούνται υπό τις πατρικές ευλογίες και την σεπτή αδεία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ανθίμου και υπό τις ευχές του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αμφιλοχίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους και της υπό αυτού σεβασμίας Αδελφότητος.

Η Υποδοχή της Ιερής Εικόνας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 4:30 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Ναού. Θα ακολουθήσει αφιερωματική εκδήλωση για την Μητέρα, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, το Κτητορικό Μνημόσυνο και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Φωτίου πέριξ του Ιερού Ναού ενώ το απόγευμα στις 4:30 εόρτιος Εσπερινός και στις 8 μ.μ. βραδινή Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής στις 6:45 το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 5 το απόγευμα Ιερά Παράκληση, Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια στον Μέγα Φώτιο. Στις 8:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Παρθένιο, Επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό και δέηση για τους καρκινοπαθείς, των οποίων θεωρείται προστάτης.

“Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός δραστηριοποιείται έντονα με τη λειτουργία καλλιτεχνικών τμημάτων καθώς και στον τομέα της φιλανθρωπίας με τη λειτουργία καθημερινού συσσιτίου και διανομής δεμάτων τροφίμων και σε αδύναμους συμπολίτες μας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα