1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Υπέροχο σοκολατένιο cheesecake (Video) | Συνταγές


Cheesecake. Ένα αγαπητό, ελαφρύ επιδόρπιο και όχι μόνο που σίγουρα απολαμβάνουν μικροί και  μεγάλοι. Η προσθήκη σοκολάτας σε ένα cheesecake το μετατρέπουν σε ένα ακαταμάχητο σοκολατένιο γλύκισμα με πλούσια, γλυκιά γεύση. Μια εύκολη αν και λίγο χρονοβόρα συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο σοκολατένιο cheesecake με μπισκοτένια βάση όρεο, με γέμιση σοκολατένια κρέμας τυριού και ολοκληρώνετε με αφράτη σοκολατένια επικάλυψη και μπούκλες σοκολάτας για διακόσμηση. Το απόλυτο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Δοκιμάστε το.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα Όρεο
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα που λιώνει εύκολα, λιωμένη
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 120 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, καυτή
  • 120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
  • μπούκλες σοκολάτας προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα όρεο στο μούλτι. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ομοιόμορφα, με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και χαμηλώνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και γίνει λείο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας διαρκώς να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού χτυπημένα με το μίξερ σχεδόν σε σαντιγί και τη σοκολάτα λιωμένη (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και συνεχίζετε το χτύπημα για ½-1 λ μόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, χωρίς να το παραχτυπήσετε γιατί θα “ξεφουσκώσει”.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από τη ψημένη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 150 βαθμούς φούρνο για 45 λ. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το cheesecake σας μέσα στο φούρνο για 1 ώρα. Στη συνέχεια το βγάζετε από το φούρνο και “τρέχετε” ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στο cheesecake και τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσει. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και μετά το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 7-8 ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.
  5. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα 80 ml κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Την αφήνετε για 1 λ χωρίς να ανακατέψετε και μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Την αφήνετε στην άκρη. 
  6. Σε άλλο καθαρό μπολ, χτυπάτε τα 120 ml κρύα κρέμα γάλακτος με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Μέσα στο μπολ με τη σαντιγί ρίχνετε και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Ξεφορμάρετε το cheesecake σας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζετε το σοκολατένιο μείγμα επικάλυψης σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο 9 χιλ.-1 εκ. περίπου και το στρώνετε πάνω στο cheesecake με κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από το κέντρο προς τις άκρες (Δείτε το βίντεο πιο κάτω). Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 30 λ να σταθεροποιηθεί το μείγμα επικάλυψης και στη συνέχεια το γαρνίρετε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρετε. 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο σοκολατένιο cheesecake (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα