1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

Υπάρχει ηφαίστειο κοντά στην Αθήνα; Υπάρχει και είναι ενεργό (BINTEO) – 1news.gr

Όχι πολύ μακριά από την Αθήνα, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων, υπάρχει ένα ηφαίστειο το οποίο ανήκει στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο με τα ηφαίστεια των Μεθάνων, της Αίγινας, του Πόρου, της Νισύρου και της Σαντορίνης.

 

Πρόκειται για το Σουσάκι, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 180μ. και παρότι η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή έγινε πριν από 2,7 εκατ. χρόνια υπάρχει ακόμα και σήμερα μεταηφαιστειακή δραστηριότητα με εκπομπή θερμών αερίων, κυρίως διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου και υδροθείου.

Η θερμοκρασία στην πλαγιά του φθάνει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου, με τα αέρια να προκαλούν αποσάθρωση στα πετρώματα, δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς.

Το στοιχείο που κάνει το ηφαίστειο ξεχωριστό είναι ότι δεν έχει κρατήρα ή καλντέρα, αλλά δεκάδες τρύπες, από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα και θείο. Με το πέρασμα των αιώνων ο κρατήρας έδωσε τη θέση του σε δύο χαράδρες, περικυκλωμένες από πευκοδάση και ελαιώνες.

Η παρουσία του ηφαιστείου γίνεται αισθητή από την έντονη δυσοσμία του θειαφιού. Γύρω από το ηφαίστειο μπορεί να παρατηρήσει κανείς και εντυπωσιακούς σχηματισμούς και διάσπαρτες στοές, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και δύο φαράγγια, με εξίσου εντυπωσιακές πλαγιές και ηφαιστειακά πετρώματα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα