1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Υγιεινό και πεντανόστιμο γιουβέτσι με λαχανικά!


Tη δική του εκδοχή για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γιουβέτσι με αρακά, μανιτάρια και λαχανικά, που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο οικογενειακό τραπέζι δίνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης.

Υλικά

500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

400 γρ. ντομάτα, κονκασέ

250 γρ. κριθαράκι, μέτριο

200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

200 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.

Διαβάστε επίσης

Μεσογειακή Διατροφή: Θωρακίζει και την πνευματική μας υγεία όταν… γεράσουμε!

Alert: Ανακαλείται επικίνδυνο κατεψυγμένο τρόφιμο – ΜΗΝ το καταναλώνετε


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα