1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Υγιεινή καρμπονάρα με σπαράγγια, μανιτάρια και μπέικον!


Η ελληνική φύση μας προσφέρει πολλά και φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ζαρζαβατικά. Τα σπαράγγια είναι κάποια από αυτά τα “μαγικά” της προϊόντα! Μπορεί να είναι πράσινα ή άσπρα, ανάλογα με το αν μεγάλωσαν πάνω ή κάτω από το χώμα. Εκείνα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι σφιχτά, φρέσκα, τρυφερά, να έχουν λαμπερό χρώμα και κλειστές άκρες. Σίγουρα να μην είναι μαλακά.

Για να σιγουρευτείτε πως είναι τρυφερά, σπάστε το κοτσάνι κοντά στη βάση. Εάν σπάσει καθαρά, με τραγανό ήχο, χωρίς κλωστές, τότε είναι φρέσκα και τρυφερά. Τα διατηρείτε στο ψυγείο, πλυμένα και στεγνά, τυλιγμένα σε χαρτί και μέσα σε πλαστική σακούλα για 2-3 μέρες.

Για λίγο καιρό ακόμα μπορούμε να γευτούμε φρέσκα σπαράγγια, οπότε ας τα συνδυάσουμε με μακαρόνια και κρέμα γάλακτος!

Υλικά:

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι

6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα

1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο

200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος

1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα

1/2 φλυτζανι ηλιέλαιο

200 γραμμάρια μανιτάρια

4  φετες μπεικον καπνιστο

αλάτι

φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια, και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μερος.Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα Γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα