1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Υγιεινές εναλλακτικές σε αγαπημένα junk food


Από αλατισμένα και βουτηγμένα σε αμφιβόλου ποιότητας λάδια πατατάκια, μέχρι θερμιδοφόρα μπέργκερ και τηγανιτά nuggets η αλήθεια είναι μία: το junk είναι νόστιμο και λαχταριστό.

Όμως, αν θέλουμε να γλιτώσουμε καμιά θερμίδα και παράλληλα να κάνουμε καλό στο σώμα μας (και το στομάχι μας) υπάρχουν εναλλακτικές, εξίσου νόστιμες.

Δείτε παρακάτω μερικές.

Αγαπημένο Junk: Τacos με κιμά

Υγιεινή εναλλακτική: Tacos με λαχανικά και κρέμα αβοκάντο

Για να μην σας φύγει ο… τάκος με τις θερμίδες, δοκιμάστε μια πιο υγιεινή, αλλά εξίσου νόστιμη εναλλακτική με λαχανικά και κρέμα αβοκάντο. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αγαπημένο Junk: Πατατάκια

Υγιεινή εναλλακτική: Τσιπς λαχανικών

Αποφύγετε το τηγανιτό λάδι και το υπερβολικό αλάτι από τα πατατάκια και προτιμήστε μια υγιεινότερη επιλογή σε ψητά τσιπς λαχανικών. Δείτε μερικές συνταγές εδώ. Εναλλακτικά, για περισσότερη πρωτεΐνη, μπορείτε να δοκιμάσετε ψητά, τραγανά ρεβίθια.

Αγαπημένο Junk: Τηγανιτό κοτόπουλο

Υγιεινή εναλλακτική: Τραγανό κοτόπουλο με παρμεζάνα

Το ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, με κρούστα παρμεζάνας είναι αφ’ ενός πεντανόστιμο αφ’ ετέρου πιο θρεπτικό και light σε σχέση με τα nuggets τα οποία τηγανίζονται σε καλαμποκέλαια και λοιπά αγνώστου προέλευσης λάδια. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αγαπημένο Junk: Πίτσα με αλλαντικά σπέσιαλ

Υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Πεπερόνι, ζαμπόν, μπέικον, λιπαρά τυριά και ένα κάρο παρελκόμενα κάνουν την «σπέσιαλ» πίτσα, «σπέσιαλ» συνταγή για παχυσαρκία. Δοκιμάστε αυτήν εδώ την πρωτότυπη και νόστιμη εναλλακτική με ζύμη από κουνουπίδι, παρμεζάνα και πέστο.

Αγαπημένο Junk: Πατάτες τηγανιτές προτηγανισμένες

Υγιεινή εναλλακτική: Πατάτες με τη φλούδα στον φούρνο

Οι προτηγανισμένες πατάτες των junk food είναι – μεν – πεντανόστιμες όμως αφ’ ενός είναι τίγκα στο αλάτι, αφ’ ετέρου τηγανίζονται δύο φορές σε εξίσου κακής ποιότητας λάδια. Οι ψητές εναλλακτικές τους, με μπαχαρικά και τη φλούδα είναι εξίσου τραγανές και εξίσου νόστιμες. Δείτε τη συνταγή εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε στικς γλυκοπατάτας.

Αγαπημένο Junk: Burger με της Παναγιάς τα μάτια μέσα

Υγιεινή εναλλακτική: Burger με ψητά λαχανικά, ρόκα και σάλτσα μπαλσάμικο

Μπέικον, τσένταρ, μαγιονέζα και φυσικά το μπιφτέκι εκτοξεύουν τις θερμίδες ενός πλούσιου burger στον Θεό. Μια σαφώς πιο ελαφριά εναλλακτική είναι αυτό εδώ το burger με λαχανικά και ρόκα.

Ν. Γ.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα