1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Υγιεινά σνακς που θα κόψουν μαχαίρι την πείνα σου


Είναι σημαντικό να τρεφόμαστε καλά όπως ξέρεις για αυτό και χρειάζεται να εντάξουμε στη διατροφή μας συχνά και υγιεινά γεύματα. Με λίγα λόγια τα σνακς είναι αυτά που θα μας σώσουν. Ξέρουμε ότι τα πατατάκια, οι τυρόπιτες στον φούρνο της γειτονιάς και η παραγγελία από το μπραντσάδικο δίπλα στη δουλειά είναι η εύκολη λιπαρή λύση, όμως σωστή δουλίτσα δεν γίνεται έτσι. Διαλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω σνακς και την πείνα σου θα κανονίσεις και την υγεία σου δεν θα επιβαρύνεις. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια που λέει κι ο μπούμερ θυμόσοφος λαός μας.

Τους ξηρούς καρπούς και τα μάτια σου

Οι ξηροί καρποί είναι υψηλοί σε λιπαρά και σε χορταίνουν πολύ. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι η κατανάλωση τους  με μέτρο μπορεί να βοηθήσει να χάσεις βάρος. Περιέχουν την τέλεια ισορροπία υγιούς λίπους, πρωτεϊνών και ινών για αυτό κι αποτελούν το ιδανικό υγιεινό σνακ για το καθημερινό διατροφικό σου πρόβλημα. Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς μια παραπάνω αδυναμία την έχουμε στα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα κάσιους.

Γιαούρτι με φρούτα ή μέλι

Τέλειο παραδοσιακό σνακ που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Προτίμησε στραγγιστό γιαούρτι 2% το οποίο εκτός από υψηλή πηγή ασβεστίου, έχει και πρωτεΐνες που θα κορέσουν την πείνα σου μονομιάς. Τώρα που καλοκαίριασε μπορείς να το συνδυάσεις και με διάφορα φρουτάκια για έξτρα δροσιστική γεύση.

Ένα φρούτο την ημέρα

Πριν φύγεις για τη δουλειά, επιβεβαίωσε ότι έχεις πάρει τα απαραίτητα φρουτάκια μαζί σου. Μιλάμε για το πιο υγιεινό και δροσιστικό σνακ που παίζει στην πιάτσα κι ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχουμε μια ποικιλία υπέροχων φρούτων να διαλέξουμε (καρπούζια, πεπόνια, σταφύλια, ροδάκινα, βερίκοκα, γερμάδες). Φρόντισε να τα διατηρείς σε καλή θερμοκρασία και βούρ στα φρούτα.

Το αυγουλάκι σου μην ξεχάσεις

Τα βραστά αυγά ρίχνουν εύκολα στα αυτιά στα περισσότερα χαζοσνάκ που καταναλώνεις μέσα στη βδομάδα σου. Περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνη Κ2 και Β12. Τα αυγά χορταίνουν απίστευτα τον οργανισμό και μπορεί να μειώσουν την ποσότητα θερμίδων που τρως για πολλές ώρες.

Μια φέτα τυρί με κριτσίνια ολικής άλεσης

Η τυροπαραγωγή μας είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο, για αυτό αξίζει να την τιμήσουμε δεόντως. Μια φέτα λοιπόν γραβιέρας ή κασεριού συνοδευόμενη με κριτσίνια ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελούν το ιδανικό σνακ για τη διάρκεια της μέρας σου.

Κάτσε κάτω από τη μπάρα δημητριακών

Αγαπημένο υγιεινό σνακ καθώς είναι πεντανόστιμο και σούεπρ γευστικό. Έχουμε μια αδυναμία παραπάνω στις μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, βρώμη και μέλι. Γεμάτες υπερτροφές είναι βέβαιο ότι θα σε γεμίσουν ενέργεια, ιδανικές για να κολατσίσεις είτε είσαι μεγάλος είτε παιδί.

Σταφιδόψωμο και παστέλι όλη η οικογένεια θέλει

Καλά κι άγια τα αλμυρά σνακ δεν λέμε αλλά χρειαζόμαστε και το γλυκάκι μας να μας γεμίσει ενέργεια μες στη μέρα. Κοιτάμε λοιπόν προς την ελληνική παράδοση και πάλι και επιλέγουμε αφράτα σταφιδόψωμα και παστέλια με μέλι κι ενίοτε ξηρούς καρπούς. Ιδανικά για καλοκαιρινά σνακ καθω΄ς δεν θα έχεις και το άγχος μην χαλάσουν αφού αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αραβικές λέμε και κλαίμε

Μια αραβική πίτα με κοτόπουλο η γαλοπούλα και μπόλικα λαχανικά είναι ο τέλειος συνδυασμός για να ξεπεινάσεις αλλά να μην έχεις και το άγχος της ζυγαριάς κάθε φορά που τρως από μία. Μπορείς να την εμπλουτίσεις με καλαμπόκι και μια ελαφριά σος γιαουρτιού για έξτρα νοστιμιά και μερακλήδικη ενέργεια.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα