1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη (Video) | Συνταγές

Μια λαχταριστή και πεντανόστιμη τυρόπιτα με υπέροχη γέμιση σαν μπουγάτσα και τραγανό φύλλο που σίγουρα δύσκολα μπορείς να αντισταθείς και να φας ένα μόνο κομμάτι. Μια συνταγή για μια από τις πιο αγαπημένες μικρών και μεγάλων πίτες που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Η πιο κάτω δόση βγάζει 5 μεγάλες ατομικές μπουγάτσες με τυρί

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 200-250 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα φύλλων
  • 100 γρ. βούτυρο για τη μπεσαμέλ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. γραβιέρα επιλογής σας, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 400 γρ. φέτα ψιλοθρυμματισμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε τα 100 γρ. βούτυρο, το ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε τα 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα για 1 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το γάλα, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
  2. Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρόκο αυγού και ανακατεύετε αμέσως με γρήγορες κινήσεις να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε για μισό λ, μετά προσθέτετε τη τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. 
  3. Όταν ενσωματωθεί η γραβιέρα προσθέτετε και τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 10 λ να κρυώσει. 
  4. Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνετε 2 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο ραντισμένα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο και στο κέντρο τους απλώνετε το 1/5 της γέμισης. Τα διπλώνετε, όπως θα δείτε στο βίντεο, και τα μεταφέρετε σε μεγάλο ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα. 
  5. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για άλλες 4 φορές ώστε να έχετε 5 μεγάλες ατομικές τυρόπιτες/μπουγάτσες. Τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τις ξεφουρνίζετε, τις κόβετε σε κομμάτια και τις σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη (Video)

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα