1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τυροπιτάκια με μανούρι τηγανιτά | Συνταγές


Υπέροχα, πεντανόστιμα και πανεύκολα τηγανιτά τυροπιτάκια με μανούρι. Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα παιδιά για την υπέροχη γεύση τους. Απολαύστε τα ζεστά ή χλιαρά ως έχουν ή περιχύστε τα με λίγο μέλι και απογειώστε τη γεύση σας!

Υλικά συνταγής

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. φρέσκο μανούρι
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • ελαιόλαδο παρθένο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα πλατύ μπολ το μανούρι και το θρυμματίζετε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας σταδιακά 3-4 κ.σ. γάλα, όσο χρειαστεί, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  2. Σε καθαρό πάγκο εργασίας στρώνετε τα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβετε, καθέτως στη μεγάλη πλευρά των φύλλων, σε 4 λωρίδες. Έτσι θα έχετε σύνολο 24 κάθετες λωρίδες φύλλων. 
  3. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τη διπλώνετε σε τρίγωνο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες φύλλων και το μανούρι και έχετε 24 τρίγωνα τυροπιτάκια.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλύπτει τη βάση του όχι περισσότερο και μόλις κάψει τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σας, λίγα τη φορά, για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές. 
  5. Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι, και μετά τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά σκέτα ή περιχυμένα με λίγο μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο. 

Βασική ιδέα Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροπιτάκια με μανούρι τηγανιτά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα