1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τυροκροκέτες πεντανόστιμες με 3 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές



Ποιος από εσάς μπορεί να αντισταθεί σε μια και δύο και… φρεσκοτηγανισμένες τυροκροκέτετες με τραγανή κρούστα εξωτερικά και μαλακά τυριά που λιώνουν στο στόμα εσωτερικά;; Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για να φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά ένα πεντανόστιμο και αγαπημένο μικρών και μεγάλων ορεκτικό που θα γίνει ανάρπαστο. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. τυριά με κασέρι και μιξ άλλων διάφορων κίτρινων τυριών που λιώνουν, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη για το μείγμα + επιπλέον για το πανάρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα τυριά μαζί με το ασπράδι αυγού και τις 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά και τα ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Με την βοήθεια μια ζυγαριάς πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ. Ρίχνετε τα μπαλάκια σε φαρδύ μπολ με τριμμένη φρυγανιά και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας μέσα στη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά παντού.
  3. Απλώνετε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ξεκινάτε το τηγάνισμα, ρίχνοντας τα μπαλάκια, λίγα τη φορά μέσα στο καυτό λάδι και τα αφήνετε να τηγανιστούν στη χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν εξωτερικά ένα χρυσό ελαφρώς μελί χρώμα.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάτε στην στρωμένη με απορροφητικό χαρτί πιατέλα. τα σερβίρετε ζεστά με τα τυριά να λιώνουν και καλή σας απόλαυση. 

Tip: Ο κρόκος που περισσεύει από το αυγό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες και να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροκροκέτες πεντανόστιμες με 3 μόνο υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα