1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τσιπς κολοκυθιού στο φούρνο με σως γιαουρτιού


Τα κολοκυθάκια ανήκουν στα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά λαχανικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πρώτης τάξης βασικό υλικό για σαλάτες, λαδερά, τάρτες και ζυμαρικά. Μπορεί να μην περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά, ωστόσο είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες.

Σήμερα ετοιμάζουμε μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή, ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό στο καλοκαιρινό τραπέζι.

Υλικά

2 μεσαία κολοκυθάκια

2 κ.σ. λάδι

40 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

35 γρ. γαλέτα

1 πρέζα αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

200 γρ. γιαούρτι

χυμό-ξύσμα από μισό λάιμ

5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κάθετες φέτες. Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια και το λάδι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Βουτάμε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια στο μείγμα της παρμεζάνας ώστε να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές και να κολλήσει το μείγμα, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια, και τα τοποθετούμε σε μία στρώση στο ταψί. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα αφαιρούμε με μία σπάτουλα και σερβίρουμε αμέσως. Έπειτα, προχωράμε στην παρασκευή του ντιπ γιαουρτιού. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρινή και απόλυτα δροσιστική σαλάτα με κριθαράκι και μπρόκολο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα