1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τσίλι κον κάρνε (Chili con carne) | Συνταγή


Εκτέλεση

Για την αυθεντική μεξικάνικη συνταγή τσίλι κον κάρνε (chili con carne) με κιμά και τραγανές τορτίγιες, ετοιμάζουμε πρώτα το ντιπ γιαουρτιού. Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, στάζουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το φαγητό.

Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά για 5′-6′ να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το θρυμματίζουμε. Πετάμε όλο το λίπος και κρατάμε μόνο μια κουταλιά, σε δυνατή φωτιά.

Για τον κιμά

Ροδίζουμε τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια. Τον κρατάμε σε πιατέλα.

Σε 1 κ.σ. λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τον πελτέ. Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με την μπύρα. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά.

Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα και να δέσει καλά. Ρίχνουμε ταμπάσκο και αλατίζουμε.

Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τρίμματα τραγανό μπέικον, τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι. Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγιες ή corn chips.

Για τα corn chips (τραγανές τορτίγιες)

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο. Αλείφουμε τις τορτίγιες και σπάμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να τραγανίσουν.

Αγαπάτε το μεξικάνικο φαγητό; Εδώ θα βρείτε όλες τις πεντανόστιμες μεξικάνικες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς.

Αν σας άρεσε το μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε (chili con carne) με κιμά, δείτε και την παρακάτω πεντανόστιμη συνταγή

Ταμάλες (tamales) μεξικάνικη πίτα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα