1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τρουφάκια cheesecake και μπισκότα με 4 υλικά | Συνταγές


Πεντανόστιμα, λαχταριστά τρουφάκια που θα σας εντυπωσιάσουν με την υπέροχη ξεχωριστή γεύση τους και με την ευκολία παρασκευής τους. Μια συνταγή για τα τέλεια τρουφάκια cheeseceke, με γέμιση μαλακό τυρί κρέμα και μπισκότα digestive καλυμμένα με σοκολάτα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 40 μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας
  • 500 γρ. κουβερτούρα, κατά προτίμηση (Μπίτερ) Bitter επιλογής σας 52 έως 65% κακάο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Εν τω μεταξύ σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια. 
  2. Όταν μαλακώσει και αφρατέψει το τυρί σταματάτε το χτύπημα. Ρίχνετε τα μπισκότα σε κομματάκια μέσα στο μπολ με το τυρί και ανακατεύετε με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού τα τοποθετείτε σε μεταλλικό δίσκο και τα βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 30 λ. 
  3. Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, φροντίζοντας να λιώσει καλά η σοκολάτα και να έχει μια λεία σος. Την αποσύρετε από τη φωτιά την αδειάζετε σε ένα βαθύ μπολ, την ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λ περίπου.
  4. Στη συνέχεια βγάζετε τα μπαλάκια από τη κατάψυξη, καρφώνετε ένα ένα με μικρό πιρούνι και τα βουτάτε στη κουβερτούρα να καλυφθούν πλήρως. Τα μεταφέρετε πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνετε για 1 περίπου ώρα πριν τα σερβίρετε για να “στεγνώσει” και σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Τα διατηρείτε εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαύρη κουβερτούρα με λευκή κουβερτούρα κατά το ήμισυ για να φτιάξετε τρουφάκια και με μαύρη και λευκή σοκολάτα ή και ολόκληρη τη ποσότητα αν η λευκή σοκολάτα είναι της αρεσκείας σας.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια cheesecake και μπισκότα με 4 υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα