1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τρεις συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ύπνου


Ένας καλός ύπνος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη καθημερινότητα.

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου και οι παρατεταμένες αϋπνίες αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο στη σύγχρονη εποχή και ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Δείτε μερικές σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια καλύτερη ποιότητα ύπνου…

Σωστή θερμοκρασία δωματίου

Η θερμοκρασία του σώματος πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 1 βαθμό Κελσίου, προκειμένου ο εγκέφαλός σας να λάβει το μήνυμα για να ξεκινήσει την αύξηση της παραγωγής μελατονίνης, που βοηθάει στον ύπνο. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι περίπου 18 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρά σεντόνια

Είναι σημαντικό να αλλάζουμε σεντόνια κάθε εβδομάδα. Τα κλινοσκεπάσματα απορροφούν τον ιδρώτα, τα έλαια της επιδερμίδας και τα νεκρά κύτταρα, που αποτελούν ιδανική τροφή για τα ακάρεα της σκόνης, τα οποία προκαλούν αλλεργίες και διαταράσσουν τον ύπνο.

Ξηροί καρποί πριν τον ύπνο

Τα καρύδια σύμφωνα με μελέτες μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της ποσότητας της μελατονίνης στο αίμα σας. Δοκιμάστε να φάτε μερικά καρύδια λίγες ώρες πριν τον ύπνο.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα