1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τραγανό μιλφέιγ με κρέμα φράουλας


Το μιλφέιγ ανήκει στα γλυκά που αρέσουν σε πολλούς, αλλά μόνο λίγοι τολμούν να το φτιάξουν φοβούμενοι τη χρονοβόρα διαδικασία παρασκευής του. Αυτή την εποχή, οι φράουλες έχουν εισέλθει δυναμικά στο διατροφολόγιο μας, οπότε θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την ανοιξιάτικη εκδοχή αυτού του γλυκού.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

100 γρ. άχνη ζάχαρη

500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου βανίλια

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στρώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα στο ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί με τη λαδόκολλα και τρυπήστε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρείτε το φύλλο από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και κόβετε κάθε φύλλο σε 3 μικρά ορθογώνια κομμάτια.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το μείγμα φράουλας στο μπλέντερ, προσθέστε το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας και αφήστε το στην άκρη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να σφίξει. Έπειτα, ενώνετε το μείγμα φράουλας με τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Τέλος, ακολουθεί το στήσιμο του γλυκού. Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα φράουλας σε σακούλα κορνέ και γεμίστε το μπισκότο σφολιάτας. Τοποθετούμε κάθε φορά από ένα μπισκότο σφολιάτας και έπειτα γεμίζουμε με την κρέμα φράουλας μέχρι να φτιάξουμε 3 στρώσεις μπισκότου με κρέμα. Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα