1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Τρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν να πλησιάσεις το όνειρό σου…


Μεγαλώσαμε με τη νοοτροπία πως τα όνειρα είναι κάτι ουτοπικό, πως είναι φτιαγμένα για να μένουν ανεκπλήρωτα και ιδανικά. Κατά καιρούς, πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο πάλεψαν και κατέκτησαν τ’ όνειρό τους ακόμη και σε καταστάσεις που κάθε άλλο παρά ιδανικές ήταν. Αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι έδωσαν κίνητρο σε όλους εμάς να ξανασκεφτούμε αυτήν την τόσο παλιά νοοτροπία που υπάρχει μέσα στα μυαλά της κοινωνίας μας.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για τα όνειρα με έναν αδικαιολόγητα υποτιμητικό τρόπο θεωρώντας όλους εκείνους που συνεχίζουν να ονειρεύονται αφελείς και ονειροπόλους. Επειδή όμως εγώ αγαπώ τα όνειρα, και πολύ περισσότερο αγαπώ τους ανθρώπους που δεν τα παρατούν και συνεχίζουν να παλεύουν στη ζωή με αυτά, θέλω να σου μιλήσω για τρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν καθώς περπατάς το μονοπάτι σου προς αυτά.

Γκρέμισε μέσα σου τη νοοτροπία που σου λέει πως τα όνειρα είναι καταδικασμένα να μένουν απραγματοποίητα

Αυτή η λανθασμένη νοοτροπία που υπάρχει γύρω από τα όνειρα είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που ο άνθρωπος επιλέγει να μην τα πλησιάζει, να μένει άπραγος και φοβισμένος απέναντι σε αυτά. Το λάθος εδώ είναι ότι αναγνωρίζουμε τη μια πλευρά του ονείρου, την ουτοπική που κουβαλάει όλη τη μαγεία, και αδυνατούμε να το πλησιάσουμε στον πυρήνα του με πρακτικό και ανθρώπινο τρόπο. Κοιτάμε περισσότερο το ιδανικό περιτύλιγμά του, με φόβο, απ’ όσο κοιτάμε την ουσία που κρύβεται στο βάθος του.

Αν θέλεις να κατακτήσεις το όνειρό σου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαλύσεις αυτήν τη λανθασμένη νοοτροπία μέσα σου. Δεν έχει τόση σημασία να περιμένεις από τους άλλους να μην πιστεύουν κάτι τέτοιο, η γνώμη των άλλων θα παραμένει πάντα έξω από εσένα και δεν θα μπορεί να σε επηρεάσει αν εσύ ο ίδιος δεν την κουβαλάς μέσα στο υποσυνείδητό σου κι αν δεν της επιτρέπεις να σου βάζει τρικλοποδιές. Έχεις την επιλογή, εσύ πρώτος, να γεννήσεις μια καινούρια…αυτήν που θα σου πει πως ναι, μπορείς να κατακτήσεις κάθε σου όνειρο αν πραγματικά το επιθυμεί η καρδούλα σου.

Γείωσε το όνειρό σου στην πραγματικότητα και κάνε κάθε μέρα κάτι μικρό που θα σε φέρνει πιο κοντά σε αυτό

Θα πλησιάσεις πιο εύκολα το όνειρό σου αν το σπάσεις σε κομμάτια, σε μικρούς και επιμέρους στόχους, καθώς είναι βέβαιο πως το πάζλ της εικόνας του αποτελείται από μικρά κομματάκια της καθημερινότητάς σου. Τι κάνεις κάθε μέρα για αυτό; Χρειάζεται τη φροντίδα σου, είναι ένας ζωντανός οργανισμός και για να τον κρατήσεις ζωντανό πρέπει να επικοινωνείς βαθιά μαζί του. Να τον τρέφεις καθημερινά με την αφοσίωση και την προσπάθειά σου.

Προσγείωσε το όνειρο στην πραγματική ζωή και μην ανησυχείς μήπως απογοητευθείς, ούτε μήπως καταστρέψεις τη μαγεία του. Αφού φύγει η πρώτη γοητεία του θα έχεις την ευκαιρία να το δεις όπως είναι στην ουσία του, καθαρό και απογυμνωμένο απ’ οτιδήποτε περιττό. Αυτό το βήμα δεν μπορείς να το παραλείψεις, κι ίσως είναι το πιο δύσκολο και το πιο κουραστικό απ’ όλα, δεν θα είναι όμως ακατόρθωτο εάν κάνεις πάντα για αυτό ένα βήμα τη φορά…εάν συγκεντρώνεσαι σε έναν επιμέρους στόχο την κάθε μέρα που περνά.

Να κρατάς ζωντανό το όνειρό σου στο σήμερα και να του επιτρέπεις να αλλάζει μέσα στον χρόνο

Ένα άλλο λάθος μας είναι πως αφήνουμε τα όνειρά μας να υπάρχουν ίδια και απαράλλαχτα μέσα στον χρόνο με την εικόνα τους παγωμένη, ίσως ακόμη και νεκρωμένη, πίσω στη στιγμή που τα δημιουργήσαμε. Όμως, πώς μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από αυτά να μην αλλάζουν καθόλου μορφή στην πορεία της ζωής από τη στιγμή που κι εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε κι εξελισσόμαστε μέσα στον χρόνο σαν προσωπικότητες!

Ο πυρήνας τους θα παραμένει ίδιος, με την ίδιες ποιότητες, μα η εικόνα του παζλ ίσως διαμορφώνεται διαφορετικά με τον χρόνο. Να επικοινωνείς μαζί του, να μην κοιτάς στο χθες για να το νιώσεις αλλά στην αίσθηση που σου δίνει σήμερα. Θαρραλέος να είσαι και να δέχεσαι τις αλήθειες του αλλιώς θα είναι αδύνατο να το κατακτήσεις κι ίσως γίνεις ο σκύλος που θα κυνηγά για πάντα την ουρά του… με τον κίνδυνο να μην την πιάσεις ποτέ!

Να θυμάσαι πως κανείς ποτέ δεν ανέβηκε στην κορυφή του βουνού από τη μια μέρα στην άλλη, όμως με επιμονή και υπομονή, προσπάθεια, αφοσίωση και αλήθεια απέναντί στ’ όνειρό σου μπορείς σίγουρα να τα καταφέρεις…Αρκεί εσύ ο ίδιος να το πιστέψεις ότι μπορείς!

«Είτε πιστεύεις ότι μπορείς είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο» – Henry Ford


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα