1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Το top 10 της λάμψης

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και αναδείξτε μέσα από το μακιγιάζ,  το πιο glamorous, το πιο εκθαμβωτικό σας πρόσωπο!   

1. Ένα υπέροχο γιορτινό look ξεκινά πάντα με… τα βασικά, αλλά άκρως απαραίτητα: τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μόνο με αυτές τις δύο κινήσεις θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε τον λείο καμβά που χρειάζεστε για άψογη εφαρμογή και, κυρίως, διάρκεια στο μακιγιάζ.

2. Ο… άσσος που έχουμε στο μανίκι μας  όλοι οι  επαγγελματίες makeup artists λέγεται primer. Τα έξυπνα αυτά προϊόντα «προετοιμασίας», δημιουργούν ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας που καμουφλάρει πόρους, λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες, δίνει φως και εξασφαλίζει ματ αποτέλεσμα και σταθερότητα στο μακιγιάζ. Μόλις απορροφηθεί η ενυδατική σας, απλώστε μικρή ποσότητα primer (όσο μια σταφίδα) και με κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω καλύψτε όλο το  πρόσωπο .

3.  Ώρα για μέικαπ. Αν θέλετε ελαφριά κάλυψη χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για την εφαρμογή. Αντίθετα, το ειδικό σφουγγαράκι θα σας προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη.  Απλώστε το προϊόν σε όλο το πρόσωπο και στα βλέφαρα , με κινήσεις  από το κέντρο και προς τα έξω. Προσέξτε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε. Less is more! Ολοκληρώστε με λίγη διάφανη πούδρα σε σκόνη που θα σταθεροποιήσει το μέικαπ.

4. Απλώστε κονσίλερ, κατά προτίμηση σε υγρή μορφή, με ένα μικρό πινελάκι στα σκούρα σημεία κάτω από την εσωτερική και εξωτερική γωνία των ματιών.  Χρησιμοποιήστε το μετά το μέικαπ, όχι πριν.  Έτσι θα βάλετε μόνο όσο πραγματικά χρειάζεστε, επιπλέον δε, θα αποφύγετε τα «σπασίματα» στις λεπτές γραμμές. Αν υπάρχει κάποια άλλη ατέλεια (π.χ. σπυράκι) απλώστε μικρή ποσότητα προϊόντος και ταμπονάρετε με το δάχτυλο. Προσοχή: Επιλέξτε μια απόχρωση κονσίλερ μόνο κατά  ένα τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας. Αν είναι πιο ανοιχτό, το αποτέλεσμα θα μοιάζει ψεύτικο. 

5. Αν έχετε επιλέξει να φορέσετε μαύρο ή σκουρόχρωμο φόρεμα, προτιμήστε ανοιχτές σκιές για το κινητό τμήμα των βλεφάρων και μια λίγο πιο σκούρα για τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Αποφύγετε πάντως να χρησιμοποιήσετε πάνω από 3 χρώματα.

6.  Τολμήστε ένα σέξι cat-eye look με αϊλάινερ την αγαπημένη… γραμμή  των celebrities για τις “red carpet” εμφανίσεις τους! Για να τη σχεδιάσετε, χωρίς λάθη και  ατυχήματα, πάρτε ένα καθρεφτάκι, κρατήστε τον αγκώνα σας σταθερό και κοιτώντας προς τα κάτω τραβήξτε τη γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων των πάνω βλεφάρων. Και κάτι ακόμα: το αϊλάινερ δεν χρειάζεται να είναι πάντα μαύρο ή καφέ. Ένα έντονο μπλε του κοβαλτίου ή ένα μοβ, θα αναδείξει την ομορφιά των ματιών και θα σας  εξασφαλίσει μια απόλυτα trendy εμφάνιση!

7.  Απλώστε άφοβα άφθονες στρώσεις μάσκαρα στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες– σε μια βραδινή, γιορτινή έξοδο, επιτρέπονται και οι μικρές υπερβολές! Για να αναδείξετε ακόμα περισσότερο το βλέμμα σας , απλώστε στις βλεφαρίδες, πάνω από τη μάσκαρα, πριν ακόμα στεγνώσει, λίγη σκιά ματιών σε σκόνη, σε έντονη μπλε, πράσινη ή μπορντό απόχρωση. Ένα εφέ που θα εντυπωσιάσει.

8.  Τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα είναι trendy! Υιοθετήστε το χειμωνιάτικο αυτό look ταμπονάροντας ελαφρά πάνω στα μήλα ρουζ , σε ανοιχτή ροζ απόχρωση -προτιμήστε ρουζ με κρεμώδη μορφή αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική ή ξηρή και gel ή πούδρα αν είναι λιπαρή.

9. Οι γιορτές σας δίνουν επιτέλους το «άλλοθι» να φορέσετε ένα λαμπερό-ή ματ- κόκκινο κραγιόν. Μην το φοβηθείτε, επιλέξτε μια πλούσια απόχρωση που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας-οι ειδικοί επιμένουν ότι υπάρχει ένα κόκκινο για κάθε γυναίκα… Προσοχή όμως: Αν αποφασίσετε να δώσετε έμφαση στα χείλη, είναι προτιμότερο να μην κάνετε έντονο μακιγιάζ στα μάτια . Στην περίπτωση αυτή αρκεστείτε στο αϊλάινερ και τη μάσκαρα.

10. Απλώστε λίγο υγρό highlighter σε χρυσαφί ή ροζέ ιριδίζουσα απόχρωση πάνω στο κόκκαλο των φρυδιών, στο κέντρο των χειλιών  και στα ζυγωματικά-πάνω από το ρουζ- για μια τελευταία, κομψή πινελιά λάμψης!

Καλές γιορτές!

Ευδοκία Κορμακοπούλου

Αισθητικός-makeup artist

Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα