1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Το μαύρο δεν αδυνατίζει (και άλλοι μύθοι ομορφιάς)


Δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε, αλλά οι βιομηχανίες της μόδας και της ομορφιάς έχουν χτιστεί επάνω σε ένα σωρό μύθους που πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σαν ευαγγέλιο, επειδή ποτέ κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τους αμφισβητήσει. Να μερικοί, μαζί με τους λόγους για τους οποίους είναι καλή ιδέα να σταματήσεις να τους πιστεύεις.

Μύθος #1: Το μαύρο σε κάνει να φαίνεσαι πιο αδύνατος/η

Αντί να αδυνατίζει μαγικά τη σιλουέτα σου, το μαύρο κάνει στην πραγματικότητα το αντίστροφο. Προσθέτει όγκο, επειδή ως χρώμα είναι «ακίνητο» (δεν αντανακλά το φως, δεν κάνει ‘νερά’ ή σκιάσεις). Άσε που τραβά την προσοχή απευθείας στο σημείο που προσπαθείς να κρύψεις. Η οπτική ψευδαίσθηση που υποτίθεται ότι προσφέρει δεν λειτουργεί στο φως της ημέρας, οπότε άνθρακας ο θησαυρός. Επίλεξε καλύτερα σκούρα πράσινα, γκρι ή μπλε μαρέν αποχρώσεις αν θέλεις να αφαιρέσεις όγκο από την σιλουέτα σου.

Μύθος #2: Οι κρέμες με υψηλό SPF προστατεύουν καλύτερα

Το ότι η ετικέτα γράφει SPF 30 δεν σημαίνει ότι η προστασία θα διαρκέσει 10 ώρες. Είναι πιθανό να πέσεις στην παγίδα και να εφαρμόσεις το αντηλιακό με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας μόνο μία φορά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία πόσο υψηλό είναι το επίπεδο SPF: Όλα τα αντηλιακά πρέπει να εφαρμόζονται κάθε 2 ώρες –και συχνότερα αν στο ενδιάμεσο ιδρώσεις ή κολυμπήσεις.

Μύθος #3: Ποτέ μην σπας τα σπυράκια

Σίγουρα έχεις ακούσει αυτό το «ξόρκι» που λέει ότι τα σπυράκια που σπας γεννάνε νέα, λες και πρόκειται για μαγεία. Στην πραγματικότητα, το να ξέρεις ποια σπυράκια να σπάσεις και πότε, μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου αντί να το βλάψει. Τα κιτρινωπά ή έντονα λευκά σπυράκια με πύον πρέπει να τα σπας, γιατί έτσι βοηθάς την διαδικασία επούλωσης και απελευθερώνεις τα βακτήρια που δημιουργούν την πίεση κάτω από το δέρμα. Ωστόσο, αν είσαι πρωτάρης/α σε αυτό, είναι καλή ιδέα να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία να το κάνει για σένα, προκειμένου να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης ή ουλής.

Μύθος #4: Δεν κάνει να λούζεσαι κάθε μέρα

Όλα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών και την καθημερινότητά σου –αν ας πούμε δουλεύεις σε κουζίνα ή κάνεις έντονη γυμναστική και τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μια χαρά μπορείς να τα λούζεις κάθε μέρα. Αυτό που δεν πρέπει να αγνοείς είναι τα συστατικά του σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Αν δεν περιέχει σιλοκόνες και πανθενόλη, είναι μια χαρά ασφαλές για καθημερινό λούσιμο.

Μύθος #5: Πίνε πολύ νερό για να μην έχεις ξηρό δέρμα

Το δέρμα αφυδατώνεται όχι επειδή δεν πίνεις αρκετό νερό, αλλά επειδή δεν είναι σωστά ενυδατωμένο –το δέρμα συγκεκριμένα, όχι ο οργανισμός σου γενικά. Μια καλή ενυδατική κρέμα δεν θα την αντικαταστήσεις ούτε αν πιεις 10 λίτρα νερό στην καθισιά σου. Προτίμησε κάποια με υαλουρονικό οξύ αν έχεις σοβαρό πρόβλημα ξηρότητας –είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Μύθος #6: Μπορείς να απαλλαγείς από τους κληρονομικούς μαύρους κύκλους

Ό,τι και αν υπόσχονται τα ινστιτούτα ομορφιάς, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για την κληρονομική μελάγχρωση κάτω από τα μάτια. Θα μετριαστεί κάπως αν κοιμάσαι αρκετά και τρέφεσαι υγιεινά, αλλά και πάλι να την ξεφορτωθείς τελείως δεν γίνεται. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς πάντα να καλύψεις τους μαύρους κύκλους με μακιγιάζ.

Μύθος #7: Υπάρχουν προϊόντα μαλλιών που μπορούν να θεραπεύσουν την ψαλίδα

Το αστείο που θα κάνει κάθε κομμωτή που ξέρεις να ξεκαρδιστεί λέει ότι υπάρχουν σαμπουάν/ κρέμες/ σέρουμ και μαγικά ματζούνια που θα εξαφανίσουν την ψαλίδα από τις άκρες των μαλλιών σου. Δεν θέλουμε να σε απογοητεύσουμε, αλλά μόνο το τακτικό κούρεμα μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτό που όντως μπορεί να πετύχουν ορισμένα σέρουμ και μαλλακτικά είναι να επιβραδύνουν την εξάπλωσή της, και να κάνουν το πρόβλημα λιγότερο ορατό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα απαλλαγείς από την ψαλίδα αν δεν κουρευτείς.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα