1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!


Αυτό το υπέροχο κέικ μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Είναι όμορφο, αλλά είναι επίσης πολύ νόστιμο. Όχι πολύ γλυκό και εξαιρετικά γευστικό. Ιδανικό για απογευματινό σνακ μαζί με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Υλικά

1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

1 κούπα γάλα

3/4 της κούπας σπορέλαιο

2 κούπες αλεύρι (γ.ο.χ.)

1/2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. κακάο

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί και αλείφουμε με λίγο λάδι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και στη συνέχεια το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε 2 κούπες από το μείγμα και το τοποθετούμε σε ξεχωριστό μπολ. Χτυπάμε τη σκόνη κακάο στο μπολ με τις 2 κούπες και το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου στο άλλο.

Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα της βανίλιας στο κέντρο του ταψιού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία, ρίχνοντας 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.

Ψήνουμε περίπου για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

Σας έχουμε τη συνταγή για τραγανό μιλφέιγ με κρέμα φράουλας

Σας έχουμε τη συνταγή για την πιο υγιεινή καρμπονάρα με φρέσκα σπαράγγια!

Βρήκαμε τη συνταγή για το πιο λαχταριστό κέικ σοκολάτας – Μόνο με δύο υλικά


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα