1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Το δίλημμα της οδοντόβουρτσας, Aπλή ή ηλεκτρική;


Αν και το πρώτο σίγουρο είναι πως το πλύσιμο των δοντιών είναι απαραίτητο με όποιο τρόπο και αν ο καθένας επιλέξει.

Πλένοντας τα δόντια πρωί και βράδυ σε συνδυασμό με τη χρήση οδοντικού νήματος, απομακρύνετε τις τροφές και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα.

Για τον καθαρισμό των δοντιών υπάρχουν δύο επιλογές, η κλασική οδοντόβουρτσα χειρός και η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Κλασική οδοντόβουρτσα

Η κλασική οδοντόβουρτσα είναι η πιο απλή και οικονομική επιλογή για τον καθαρισμό των δοντιών. Το κόστος αγοράς της είναι πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με μια ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα.
Επιπλέον μπορεί να μεταφερθεί εύκολα οπουδήποτε καθώς δεν χρειάζεται φόρτιση, όπως συμβαίνει με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες.

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα απομακρύνει πιο αποτελεσματικά την οδοντική πλάκα, κάτι που ενδεχομένως να μην οφείλεται όμως και σε άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τη χρήση της.

Το βούρτσισμα των δοντιών με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι απλό, γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά αλλά και από άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένους. Επίσης είναι πιο ξεκούραστη διαδικασία, γι’ αυτό και το βούρτσισμα διαρκεί περισσότερο, άρα είναι και πιο καλός ο καθαρισμός των δοντιών.

Είναι επίσης πιο ασφαλής για το σμάλτο των δοντιών, επειδή δεν χρειάζεται να ασκήσετε πίεση στα δόντια. Αν έχετε ορθοδοντικά προβλήματα (γέφυρες, εμφυτεύματα, σιδεράκια), η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι κατάλληλη για σας, καθώς λόγω των γρήγορων περιστροφικών κινήσεων και της μικρής κεφαλής, είναι πιο αποτελεσματική στον καθαρισμό των δοντιών.

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα