1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα Ferrero Rocher με υπέροχη Μους Nutella (Video) | Συνταγές


Μια υπέροχη, λαχταριστή Τούρτα Ferrero Rocher, με βάση σοκολατένιο παντεσπάνι φουντουκιού, με  τραγανή στρώση φουντουκιών, υπέροχη και αφράτη μους πραλίνας, καλυμμένη με γλάσο σοκολάτας και γαρνιρισμένη με σοκολατάκια Ferrero Rocher. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Μια συνταγή (από εδώ) που είναι μεν χρονοβόρα αλλά σχετικά εύκολη στη παρασκευή της, για ένα γλύκισμα με εκπληκτική εμφάνιση και εξαιρετική γεύση για να απολαύσετε με τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις, γιορτές, γενέθλια ή και για τη προσφέρετε σαν δώρο! Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο παντεσπάνι φουντουκιού βάσης
  • 2 αυγά, χωριστά κρόκοι – ασπράδια
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού (70 γρ.) ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού (70 γρ.) φουντούκια αλεσμένα σε μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη) στο μούλτι 
  • 2 κ.σ. (16 γρ.) σκόνη κακάο
  • Για τη τραγανή στρώση φουντουκιών
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γ. (2 γρ.) αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) φουντούκια αλεσμένα σε ψίχουλα (όχι σε σκόνη) στο μούλτι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού (60 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού (40 γρ.) κορν φλέικς κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/3 φλ. τσαγιού (100 γρ.) Νουτέλα ή άλλη πραλίνα επιλογής σας
  • Για τη γέμιση Μους Nutella
  • 150 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (120 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1/2 φλ. τσαγιού (150 γρ.) Νουτέλα ή άλλη πραλίνα επιλογής σας
  • 2 κ.γ. (8 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κ.σ. (30 ml) κρύο νερό
  • 1½ φλ. τσαγιού (360 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • Για το σοκολατένιο γλάσο
  • 120 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • Για τη διακόσμηση
  • τρουφάκια Ferrero Rocher
  • ψιλοκομμένα φουντούκια
  • τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι φουντουκιού βάσης: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Χωρίζετε τα κρόκους από τα ασπράδια. Βάζετε τους κρόκους με μικρό μπολάκι και τους χτυπάτε καλά με πιρούνι. Ρίχνετε τα ασπράδια σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Σταδιακά ρίχνετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι έχετε μια αφράτη πηχτή μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ. 
  3. Ρίχνετε τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύετε με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τα αλεσμένα φουντούκια και τη σκόνη κακάο συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε για 15-20 λ. Μην το παραψήσετε και σφίξει. Το ξεφουρνίζετε, αφήνετε το φούρνο αναμμένο στους 160 βαθμούς και το αφήνετε στην άκρη το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς. 
  4. Για τη τραγανή στρώση φουντουκιών: Εν τω μεταξύ, όσο ψήνετε το παντεσπάνι, φτιάχνετε τη ζύμη για τη στρώση φουντουκιού. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε πρώτα τα φουντούκια και μετά το αλεύρι ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  5. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ή πλαστική μεμβράνη και με το πλάστη την “ανοίγετε” σε ένα σχετικά λεπτό φύλλο (βίντεο). Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λ και μετά το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  6. Στη συνέχεια το “σπάτε” σε μικρά κομμάτια (βλέπε βίντεο) τα οποία μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα κορν φλέικς, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη νουτέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  7. Με ένα τσέρκι 18 εκ. κόβετε το παντεσπάνι. Αφήνετε το τσέρκι γύρο από το παντεσπάνι, από πάνω ρίχνετε το τραγανό μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη μους νουτέλας. 
  8. Για τη γέμιση Μους Nutella: Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη κρέμα γάλακτος, τα βάζετε σε μπεν μαρί, σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και δεν ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτας και τη λιώνετε καλά ανακατεύοντας συχνά. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως. 
  9. Εν τω μεταξύ έχετε μουλιάσει τη σκόνη ζελατίνης σε νερό για 8-10 λ. Εναλλακτικά η σκόνη ζελατίνης διαλύετε εύκολα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά (βλέπε βίντεο). Τη ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-νουτέλας και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
  10. Σε ένα καθαρό, μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει “κορυφές” και να “στέκεται”. Προσθέτετε και το σοκολατένιο μείγμα νουτέλας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μεταφέρετε το μείγμα γέμισης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο. 
  11. Για τη συναρμολόγηση: Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, αφαιρείτε το τσέρκι και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Τοποθετείτε επάνω του ένα μεγαλύτερο τσέρκι 20 εκ. (το τσέρκι από τη φόρμα που το ψήσατε, χωρίς τη βάση της) και γεμίζετε τα κενά περιμετρικά και την επιφάνεια του γλυκού σας με τη μους νουτέλας (βλέπε βίντεο). Ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. 
  12. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη κρέμα γάλακτος, τα βάζετε σε μπεν μαρί, σε κατσαρόλα με νερό, σε χαμηλή φωτιά και τη λιώνετε καλά ανακατεύοντας συχνά.
  13. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αρχίζετε να ρίχνετε μικρή ποσότητα γλάσου τις άκρες, περιμετρικά του γλυκού σας αφήνοντάς το να “τρέξει” προς τα κάτω στα τοιχώματα του γλυκού. Δείτε στο βίντεο το τρόπο που θα το κάνετε. Αν καθυστερήσετε και αρχίσει να πήζει το γλάσο το ξαναβάζετε για λίγο στο μπεν μαρί.
  14. Όταν τελειώσετε περιμετρικά, αδειάζετε το υπόλοιπο γλάσο στην επιφάνεια της τούρτας και το στρώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λ πριν το διακοσμήσετε. 
  15. Για τη διακόσμηση: Αν προτιμήσετε να διακοσμήσετε με ψιλοκομμένα φουντούκια τη τούρτα σας αυτό θα το κάνετε, όπως θα δείτε και στο βίντεο, πριν τοποθετήσετε το γλάσο σοκολάτας. Πριν το σερβίρετε το διακοσμείτε με ολόκληρα ή κομμένα στη μέση τρουφάκια Ferrero Rocher και φλύδες σοκολάτας. Καλή σας απόλαυση!

Διατροφικές πληροφορίες: 1 μερίδα για τούρτα κομμένη σε 10 κομμάτια: Θερμίδες: 670 , λίπος: 48.6g , Κορεσμένα λιπαρά: 28,3 g , Υδατάνθρακες: 57.1g , Ζάχαρη: 41.2 g , Πρωτεΐνη: 8,7 g , Χοληστερόλη: 117mg , 10 Νάτριο 222mg% , βιταμίνη D 6mcg 32%, ασβέστιο 107 mg 8%, Σίδερο 3mg 18%, κάλιο 411 mg 9%. Οι ημερήσιες τιμές επί τοις εκατό βασίζονται σε διατροφή 2000 θερμίδων.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα Ferrero Rocher με υπέροχη Μους Nutella (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα