1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα Ferrero Rocher η τέλεια (Video) | Συνταγές



Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια φανταστική τούρτα Ferrero Rocher με μια υπέροχη υφή και γεύση που σίγουρα θα κάνει όλους όλους όσους τη δοκιμάσουν να … παραμιλάνε.. Μια εύκολη και απλή επαγγελματική συνταγή για να δοκιμάσετε μια φανταστική τούρτα καλύτερη και από αυτή που βρίσκετε στα ζαχαροπλαστεία. Απλά δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας 20 εκ. έτοιμο εμπορίου (ή σπιτικό συνταγή εδώ)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 150 γρ. πραλίνα «Sisinni» σε θερμοκρασία δωματίου
  • 380 γρ. πραλίνα Nocciolata «Sisinni» σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 100 ml καυτό νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν προτιμήσετε το σπιτικό παντεσπάνι, το φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και το ψήνετε σε ταψάκι 20 εκ. Αφού το ψήσετε το αφήνετε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς και μετά το κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες με τη βοήθεια ενός μεγάλου πριονωτού μαχαιριού.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 4 λ περίπου από την ώρα βρασμού. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει “πτυχές”. Προσθέτετε τα 150 γρ. πραλίνα  «Sisinni» σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε ένα τσέρκι 20 εκ. Τοποθετείτε στη βάση του 1 φέτα παντεσπάνι το οποίο αλείφετε με το 1/3 από το σιρόπι. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το 1/3 της κρέμας σαντιγί-πραλίνας. 
  5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, τοποθετώντας τη 2η φέτα παντεσπάνι αλειμμένη με το 1/3 σιροπιού, καλύπτετε με το υπόλοιπο 1/3 κρέμας σαντιγί και τελειώνετε με τη 3η φέτα παντεσπάνι αλειμμένο με το υπόλοιπο σιρόπι καλυμμένο ομοιόμορφα με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί-πραλίνα. (βλέπε βίντεο). Βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 2 ώρες.
  6. Μετά τις 2 ώρες κατάψυξης, ρίχνετε σε ένα μπολ 380 γρ. πραλίνα Nocciolata «Sisinni» μαζί με τα 40 ml ηλιέλαιο, ανακατεύετε και τα ζεσταίνετε στα μικροκύματα μέχρι να έχετε ένα σχετικά ρευστό μείγμα. 
  7. Βγάζετε τη τούρτα από τη κατάψυξη και τη τοποθετείτε σε σχάρα που έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνετε πάνω, στο κέντρο, της τούρτας τη ρευστή πραλίνα και με μια σπάτουλα την απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντά τη να τρέχει στα τοιχώματά της τούρτας περιμετρικά. Την αφήνετε να κρυώσει η ρευστή πραλίνα και να σταθεροποιηθεί ελαφρώς και μετά τη μεταφέρετε στη πιατέλα και τη σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση.

Σημείωση: Τις πραλίνες που χρησιμοποιούνται στη συνταγή θα τις βρείτε πανελλαδικά στα Σ.Μ. “Σκλαβενίτη” και “Μάρκτ Ιν”. Επίσης στην Αθήνα θα τις βρείτε και στο Σ.Μ. “Θανόπουλος” και στην Θεσσαλονίκη θα τις βρείτε και στα καταστήματα “Olla” και “Family”.

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα Ferrero Rocher η τέλεια (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα