1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα πανεύκολη σε 10 λεπτά (Video) | Συνταγές


Μια πανεύκολη, οικονομική τούρτα έτοιμη σε 10 λ για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια τούρτα που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία παρασκευής της αλλά και για την υπέροχη γεύση της!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου, ή κέικ σοκολάτας (ή σπιτικό συνταγή εδώ)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καυτό νερό
  • 330 φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
  • 35 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου, κερασάκια γλασέ για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 100 γρ. ζάχαρη με τα 100 γρ. καυτό νερό και τα ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και γίνει σιρόπι. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τη κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μαζί με τη. ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. 
  2. Αν φτιάξετε το δικό σας παντεσπάνι, αφού κρυώσει καλά, το κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες. Αν έχετε κέικ σοκολάτας ψημένο σε στρογγυλό ταψί το κόβετε και αυτό σε 3 φέτες 20 εκ. ή αν έχετε έτοιμες φέτες παντεσπάνι εμπορίου τις κόβετε περιμετρικά σε διάσταση 20 εκ.
  3. Τοποθετείτε τη μια φέτα παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφετε με 1/3 από το σιρόπι. Από πάνω με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνετε μια λεπτή στρώση με τη κρέμα σαντιγί. Τη σκεπάζετε με τη 2η φέτα παντεσπάνι την οποία αλείφετε με άλλο 1/3 από το σιρόπι και από πάνω απλώνετε άλλη μια στρώση κρέμας σαντιγί.
  4. Τελειώνετε με το τρίτο παντεσπάνι αλειμμένο με το υπόλοιπο σιρόπι. Κρατάτε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα και την υπόλοιπη, με τη βοήθεια μικρής σπάτουλας, την απλώνετε στην επιφάνεια και τα τοιχώματα της τούρτας. 
  5. Τη διακοσμείτε με τη πραλίνα, με ροζέτες με τη κρέμα σαντιγί που κρατήσατε και με κερασάκια γλασέ (δείτε βίντεο). Τη σερβίρετε αμέσως ή τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα πανεύκολη σε 10 λεπτά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα