1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα παγωτό βανίλιας και καφέ σε βάση μπράουνις | Συνταγές


Τούρτα με 2 γεύσεις παγωτού, βανίλιας και καφέ, πάνω σε ένα πεντανόστιμο σπιτικό μπράουνις γαρνιρισμένο με “στροβιλισμένη” σοκολάτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να φτιάξετε μόνοι σας μια υπέροχη σπιτική τούρτα σοκολάτας που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις και θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για το μπράουνι
  • 280 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη (220 γρ. + 60 γρ. χωριστά)
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Για τις στρώσεις παγωτού
  • 750 γρ. παγωτό εμπορίου με γεύση καφέ
  • 500 γρ. παγωτό εμπορίου με γεύση βανίλιας
  • 4-5 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπράουνι: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να την χρειαστείτε. 
  2. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίχνετε τα 220 γρ. από την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τις 2 ειδών ζάχαρες και το βούτυρο, τα μεταφέρετε σε μπεν μαρί, προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα στο μπολ με τη σοκολάτα, και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και ενσωματωθούν τα υλικά. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα αυγά, σταδιακά, ένα τη φορά ανακατεύοντας μετά τη κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Μετά ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύετε, προσθέτετε και τα υπόλοιπα 60 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στην έτοιμη φόρμα και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή. Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά “περνάτε” μια μινι σπάτουλα ανάμεσα στο μπράουνι και το ταψί περιμετρικά για να ξεκολλήσει. Το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά.
  5. Όταν κρυώσει πολύ καλά παίρνετε την φόρμα που το ψήσατε την καλύπτετε καλά στη βάση της και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη καλά τοποθετημένη χωρίς να κάνει πολλές ζάρες στα τοιχώματα. Ξαναβάζετε στη βάση το κρύο μπράουνι και το αφήνετε στην άκρη.
  6. Για τις στρώσεις παγωτού: Bγάζετε το παγωτό με γεύση καφέ από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει ελαφρώς. Το μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε ελαφρώς με το φτερό για να μαλακώσει, χωρίς όμως να ξεπαγώσει τελείως και λιώσει. Αδειάζετε το παγωτό στη φόρμα πάνω στο μπράουνι, ισιώνετε την επιφάνειά του, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
  7. Όταν παγώσει το παγωτό με γεύση καφέ κάνετε την ίδια διαδικασία ξεπαγώματος με το παγωτό με το παγωτό βανίλιας. Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και πάνω από το παγωμένο παγωτό καφέ απλώνετε ομοιόμορφα το παγωτό βανίλια. Ρίχνετε στην επιφάνειά του το σιρόπι σοκολάτας και με ένα μαχαίρι στο “στροβιλίζετε” στο παγωτό. Δείτε φωτο. 
  8. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον άλλες 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Το βγάζετε από την κατάψυξη 15 λ περίπου (ανάλογα με την θερμοκρασία δωματίου) πριν το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε, αφαιρώντας τις μεμβράνες και το κόβετε σε μερίδες. Στην αρχή η βάση μπράουνι θα είναι άκαμπτη. Θα μαλακώσει όμως καθώς θα τρώτε το παγωτό σας. 

Tip: Το μπράουνι αναπόφευκτα θα σκληρύνει ελαφρώς στον καταψύκτη. Για παραμείνει πιο μαλακό αντικαταστήστε το μισό βούτυρο με λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας έχει χαμηλότερο σημείο τήξης από το βούτυρο, ως εκ τούτου το κατεψυγμένο μπράουνι θα μαλακώσει γρηγορότερα σε θερμοκρασία δωματίου. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα παγωτό βανίλιας και καφέ σε βάση μπράουνις

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα