1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα Μωσαϊκό με μπισκότα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο | Συνταγές


Μια τούρτα μωσαϊκό με μπισκότα και φουντούκια που πάντα θα μας θυμίζει τα αθώα παιδικά μας χρόνια και πάντα θα μας ενθουσιάζει με τη γεύση της και την ευκολία της παρασκευής της. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μπισκότα πτι μπερ 
  • 80 γρ. φουντούκια κομμένα στη μέση + επιπλέον χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα (μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με αμύγδαλα ασπρισμένα, ή φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια)
  • 150 γρ. νερό
  • 30 γρ. κακάο σκόνη 
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 2 βανιλίνες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ., τη στρώνετε με χαρτί ψησίματος και την αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάτε τα πτι μπερ και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα 100 γρ. φουντούκια στη μέση και τα κρατάτε και αυτά στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  2. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε το νερό, το κακάο και το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λ ή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα παχύρευστο γλάσο. Το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τις βανιλίνες, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.
  3. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα σπασμένα μπισκότα, ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν καλά τα μπισκότα. Προσθέτετε και τα κομμένα στη μέση φουντούκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα με τη αποσπώμενη βάση και με την ανάποδη ενός κουταλιού το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω. Ισιώνετε καλά την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα (ή τις σταγόνες κουβερτούρας) και τα λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα  ανακατεύοντάς τα ανά 10-15 δεύτερα. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τα σε μπεν μαρί.  
  6. Αφαιρείτε το γλάσο από το φούρνο μικροκυμάτων ή το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Στη συνέχεια βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο ρίχνετε από πάνω το γλάσο, το απλώνετε ομοιόμορφα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
  7. Χοντροθρυμματίζετε μερικά ακόμα φουντούκια, γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε. Απολαύστε το!

Βασική ιδέα και πηγή από εδώ και εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα Μωσαϊκό με μπισκότα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα