1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα με μους σοκολάτας πανεύκολη (Video) | Συνταγές


Τι θα λέγατε για μια υπέροχη τούρτα με αφράτη μους σοκολάτας; Ποιος από εσάς ή τους καλεσμένους σας θα μπορούσατε να αντισταθείτε σε μια σοκολατένια πανδαισία;;; Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για μια τούρτα που θα σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις και θα απολαύσουν και αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το παντεσπάνι βάσης
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Για τη μους σοκολάτας
  • 150 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα
  • 260 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά (200 ml κρύα από το ψυγείο + 60 ml ζεστή)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • λίγη κουβερτούρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη ή νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι βάσης: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε δυνατά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά και αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτετε και το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Τοποθετείτε πάνω στο μπολ ένα μεγάλο σουρωτήρι ρίχνετε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σκόνη, τα κοσκινίζετε μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε. Μετά προσθέτετε και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ., αλείφετε με σπορέλαιο τη βάση της και τα τοιχώματά της μέχρι τη μέση και τη στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Αδειάζετε μέσα το έτοιμο μείγμα και χτυπάτε ελαφρώς τη φόρμα στο πάγκο σας για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  4. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για 8-10 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της βγει στεγνή και καθαρή. Προσοχή μην το παραψήσετε. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη μους.
  5. Για τη μους σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τα 150 γρ. ημίγλυκης κουβερτούρας και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε τα 60 ml κρέμας γάλακτος σε κατσαρόλι και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκαλίτσες βρασμού αμέσως την αποσύρετε από τη φωτιά, την αδειάζετε στο μπολ με τη σοκολάτα. 
  6. Ανακατεύετε διαρκώς το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα ομογενοποιημένο ελαφρώς πηχτό μείγμα. Φροντίστε να λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα διαφορετικά η μους σας θα έχει κομματάκια σοκολάτας μέσα. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε τη σαντιγί.
  7. Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τα 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να “στέκεται”. Μην τη παραχτυπήσετε γιατί θα χαλάσει.
  8. Προσθέτετε το μείγμα λιωμένης κουβερτούρας μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε με σύρμα με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη σοκολατένια μους. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
  9. Για τη συναρμολόγηση: Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το κρύο παντεσπάνι. Παίρνετε ένα τσέρκι 18 εκ. και κόβετε περιμετρικά το παντεσπάνι. Αφαιρείτε το παντεσπάνι που κόψατε και τοποθετείτε πάλι το τσέρκι γύρω από το παντεσπάνι στη πιατέλα. Αδειάζετε μέσα στο τσέρκι της μους σοκολάτας, τη στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λ. 
  10. Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβετε τα 200 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα που πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως τη σοκολάτα. Αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων ελέγχοντάς τη και ανακατεύοντάς τη ανά 20 δεύτερα στην αρχή και μετά ανά 10 δεύτερα.
  11. Την αποσύρετε από τη φωτιά την ανακατεύετε για 1 λ, μετά την αδειάζετε προσεκτικά πάνω τη μους και με ένα ξυλάκι για σουβλάκι “τρυπάτε” τυχόν μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνειά της. Βάζετε τη τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. Πριν τη σερβίρετε τη διακοσμείτε με τριμμένη κουβερτούρα ή με νιφάδες κουβαρτούρας και καλή σας απόλαυση!

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα με μους σοκολάτας πανεύκολη (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα