1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα καραμέλα | Συνταγές – Sintayes.gr


Μια πεντανόστιμη τούρτα καραμέλα για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας τι γιορτινές μέρες αλλά και σε όλες τις περιστάσεις όπως γενέθλια, ονομαστικές γιορτές.. Μια συνταγή για μια εντυπωσιακή τούρτα καραμέλα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για το παντεσπάνι βάσης
  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια 
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κόρν φλάουρ
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη κρέμα καραμέλα
  • 125 γρ. νερό
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά + 400 γρ. επιπλέον κρύα χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (δηλαδή 4 φύλλα των 5 γρ. ή 8 φύλλα των 2,5 γρ.)
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών (από 4 μικρού μεγέθους αυγά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι βάσης: Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ (με το σύρμα)  έως ότου γίνουν πηχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τους προσθέτετε στη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, προσθέτοντας στη συνέχεια το αλεύρι και το κορν φλάουερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Καλύπτετε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζετε επάνω το μείγμα έτσι ώστε να έχει πάχος 1 εκ. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λ. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  3. Για τη κρέμα καραμέλα: Ζεσταίνετε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος, αποσύροντάς τα πριν αρχίσουν να κοχλάζουν. Παράλληλα, βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τα 500 γρ. από τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει μια σκούρα μελί καραμέλα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη καραμέλα ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 1 λ, το αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης (στραγγισμένα από το νερό) και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. 
  5. Αφήνετε στην άκρη το μείγμα να χλιαρύνει και μετά ενσωματώνετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος/σαντιγί με απαλές κινήσεις με τη μαρίζ. Χτυπάτε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη με το σύρμα του μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μείγμα της καραμέλας ανακατεύοντας απαλά πάλι με τη μαρίζ.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε ένα στρογγυλό κομμάτι από το παντεσπάνι βάσης που να έχει διάμετρο 22 εκ. και το τοποθετείτε μέσα σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου και αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα καραμέλας.
  7. Μετά παίρνετε τα κομμάτια της βάσης που περίσσεψαν και τα στρώνετε πάνω από την κρέμα συναρμολογώντας τα σαν παζλ για να φτιάξετε άλλον έναν δίσκο με παντεσπάνι διαμέτρου 22 εκ. (Δεν σας νοιάζει που δεν είναι ενιαίος, καθώς δεν θα φαίνεται) Καλύπτετε με την υπόλοιπη μισή κρέμα και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρετε ζεσταίνοντας το τσέρκι με φλόγιστρο, γαρνίρετε με υλικά επιλογής σας τη τούρτα σας και σερβίρετε.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα καραμέλα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα