1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τουρτίτσα σοκολάτας χωρίς αλεύρι με 3 υλικά | Συνταγές


Μια ανάλαφρη, λαχταριστή σοκολατένια τουρτίτσα, χωρίς αλεύρι με 3 μόνο υλικά που μπορείτε να τησερβίρετε ως έχει με παγωτό επιλογής σας ή πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη μαζί με φρέσκα φρούτα ή να τη καλύψετε με υπέροχη γκανάζ σοκολάτας, οπότε θα χρειαστείτε άλλα 2 υλικά. Μια απλή εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα πλούσιο σε γεύση και υγρό γλύκισμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει.

Δύο είναι τα μυστικά του για να έχετε ένα τόσο υγρό αποτέλεσμα. Το πρώτο είναι να καλύψετε καλά τη φόρμα που θα ψήσετε το γλυκό σας σε αλουμινόχαρτο. Το δεύτερο είναι να το τοποθετήσετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί που θα γεμίσετε προσεκτικά με βραστό νερό, τόσο όσο να καλύπτει κατά τα 2/3 τα τοιχώματα της φόρμας με το μείγμα που θα ψήσετε. Έτσι το γλυκό σας θα αποκτήσει σίγουρα ένα εκπληκτικά πλούσιο και υγρό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη τούρτα
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 225 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια+ επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 450 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Για τη γκανάς σοκολάτας (προαιρετικά)
  • 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα που λιώνει εύκολα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη τούρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε πολύ καλά τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και στρώνετε στη βάσης χαρτί ψησίματος. Καλύπτετε πολύ καλά, αεροστεγώς, τη φόρμα εξωτερικά με αλουμινόχαρτο και τη τοποθετείτε σε ένα μεγαλύτερο ταψί που να την χωράει άνετα. Την αφήνετε στην άκρη. 
  2. Ρίχνετε τα αυγά στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε για τουλάχιστον 5 λ ή μέχρι να αφρατέψουν καλά και διπλασιαστούν σε όγκο. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σοκολατένιο μείγμα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ως εξής:
  3. α) Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε κομματάκια και τα λιώνετε είτε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά πάνω σε νερό που σιγοβράζει φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα τελείως λείο μείγμα και το αποσύρετε από τη φωτιά. 
  4. β) Εναλλακτικά, τοποθετείτε σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος τα κομματάκια σοκολάτας και βουτύρου και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα λιώνετε σε ισχύ 50% του φούρνου για 2-3 λ ελέγχοντάς τα και ανακατεύοντας με στεγνό κουτάλι, στην αρχή ανά 30 δευτερόλεπτα και προς το τέλος ανά 10 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε ένα εντελώς λείο μείγμα. 
  5. Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα το 1/4 των χτυπημένων αυγών και ανακατεύετε με μαρίζ, με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί. Μην το χτυπήσετε με το μίξερ γιατί θα “φύγει ο αέρας” στα αυγά και δεν θα φουσκώσει.  
  6. Επαναλαμβάνετε 3 φορές την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα αυγών φροντίζοντας να ενσωματώνεται καλά μετά από κάθε προσθήκη. Όταν ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. 
  7. Έχετε ήδη βράσει μπόλικο νερό και όπως είναι κοχλαστό το ρίχνετε προσεκτικά, μέσα στο μεγάλο ταψί μέσα στο οποίο τοποθετήσατε τη φόρμα με το γλυκό σας, φροντίζοντας να καλύψει κατά τα 2/3 τα τοιχώματα της φόρμας. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά οι άκρες του αλλά όχι το κέντρο του. 
  8. Βγάζετε το γλυκό σας από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο νερό μέχρι να κρυώσει λίγο το καυτό νερό για μπορέσετε να βγάλετε χωρίς να καείτε. Το βγάζετε προσεκτικά από το νερό και το αφήνετε μέσα στη φόρμα πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια το τοποθετείτε, μέσα στη φόρμα, στο ψυγείο για 6-8 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
  9. Πριν το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε προσεκτικά, το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το σερβίρετε με παγωτό ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή σαντιγί ή φτιάχνετε γκανάζ σοκολάτας για να το περιχύσετε. 
  10. Για τη γκανάζ σοκολάτας: Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το βάζετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ.
  11. Μόλις εμφανιστούν στη κρέμα γάλακτος οι πρώτες φουσκαλίτσες κοχλασμού την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, τη ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να έχετε μια εντελώς λεία γκανάζ σοκολάτας.
  12. Την αφήνετε να 5 λ να κρυώσει ελαφρώς και μετά περιχύνετε τη τούρτα σας. Τη γαρνίρετε με τριμμένη γκοφρέτα και φρέσκα φρούτα εποχής ή σαντιγί ή ξηρούς καρπούς και μόλις σταθεροποιηθεί η γκανάζ τη σερβίρετε.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τουρτίτσα σοκολάτας χωρίς αλεύρι με 3 υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα