1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι συμβαίνει αν βάλεις ένα παγάκι στον αυχένα σου


Ο βελονισμός και η παγοθεραπεία έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως τρόποι βελτίωσης της υγείας και είναι γνωστό ότι μπορούν πράγματι να βοηθήσουν σε κάποιες καταστάσεις.

Πρωτεργάτες στην εναλλακτική ιατρική είναι οι Κινέζοι. Η κινεζική ιατρική άλλωστε αποδέχεται σε μεγάλο βαθμό τις μεθόδους βελονισμού και παγοθεραπείας.

Γνωρίζετε τι είναι το σημείο Feng Fu και πώς η εφαρμογή πάγου σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει;

Βέβαια σε κάθε περίπτωση πρέπει ΠΑΝΤΑ να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε παγοθεραπεία ή βελονισμό.

Πώς να βάλετε το παγάκι στο σημείο Feng Fu στον αυχένα

Ξαπλώστε μπρούμυτα. Τοποθετήστε ένα παγάκι στην μέση του αυχένα και αφήστε το για 15-20 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο. Χαλαρώστε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι επαγγελματίες βελονιστές συνιστούν να το κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα.

Επίσης, μπορείτε να στερεώσετε τον παγάκι με ένα μαντήλι ή άλλα υλικά. Μην ανησυχείτε αν αισθανθείτε έντονο κρύο για τα πρώτα δευτερόλεπτα. Απλά μείνετε εκεί και θα αρχίσετε σταδιακά να νιώθετε ζέστη.

παγάκι

Τι συμβαίνει όταν τοποθετείτε ένα παγάκι στον λαιμό σας

Η παραδοσιακή ιατρική της Κίνας λέει ότι ένας συνδυασμός του σημείου Feng Fu και της θεραπείας με πάγο μπορεί να αναζωογονήσει ολόκληρο το σώμα. Η τόνωση αυτού του σημείου με παγάκι μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και κατά συνέπεια να είστε πιο υγιείς.

Παγάκι στον αυχένα: Πιθανά οφέλη

Μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους και τον πόνο

Το σημείο Feng Fu σχετίζεται με την μείωση των πονοκεφάλων, την αύξηση της ενέργειας και την μείωση της ζάλης. Η πίεση, η θερμότητα ή ο πάγος στα σωστά σημεία μπορεί να διεγείρει την ενέργεια του σώματος. Αυτή η ενέργεια στρέφεται κατά του πόνου. Ο πάγος, ωστόσο, είναι η καλύτερη λύση κατά των πονοκεφάλων.

Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου

Σύμφωνα με τα κινεζικά ιατρικά βιβλία, το σημείο Feng Fu συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Αυτό το σημαντικό κέντρο ελέγχου είναι υπεύθυνο για δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε κατάσταση βαθέως ύπνου. Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να μην ξυπνήσετε στην μέση της νύχτας.

Μπορεί να μειώσει το άγχος

Αυτό το σημείο συνδέεται με ψυχο-συναισθηματικές διαταραχές, κατάθλιψη και άγχος. Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι η διέγερση αυτού του σημείου μειώνει τα επίπεδα άγχους. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αν βάλετε ένα παγάκι στον αυχένα σας θα θεραπεύσετε τυχόν ψυχολογικές ασθένειες, αλλά η αναζωογόνηση του σώματος μπορεί να προκαλέσει το απαραίτητο “σοκ” για να ζήσετε καλύτερα.

Μπορεί να βοηθήσει την πέψη

Αυτό το σημείο του αυχένα διαχειρίζεται σημαντικές διαδικασίες στο σώμα, όπως η κατάποση και η σιελόρροια. Κατά συνέπεια, μπορεί να σας βοηθήσει να αφομοιώσετε καλύτερα αυτά που τρώτε. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον κοιλιακό πόνο, την φλεγμονή και τις κράμπες.

Πηγή: https://brightside.me

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούσατε λάθος τις σακούλες για παγάκια τόσα χρόνια: Δείτε πώς γίνεται κανονικά!

Πώς να φτιάξεις διαυγή παγάκια σαν κομμάτια κρύσταλλο!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα