1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι είναι το σύνδρομο της χρόνιας κούρασης και πως μπορείτε να ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας

Το σύνδρομο χρόνιας κούρασης είναι μία περίπλοκη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική κούραση που δε μπορεί να δικαιολογηθεί από τα ιατρικά ευρήματα. Η κούραση μπορεί να γίνεται μεγαλύτερη, όταν υπάρχει αυξημένη πνευματική ή σωματική δραστηριότητα ενώ ο οργανισμός  δε φαίνεται να ανακάμπτει μετά από τον ύπνο ή τη ξεκούραση.

Η κατάσταση αυτή, είναι επίσης γνωστή ως νόσος συστημικής δυσανεξίας στην κόπωση ή μυαλγική εκγεφαλομυελίτιδα (ΣΧΚ).

Οι αιτίες του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης είναι άγνωστες, αν και υπάρχουν θεωρίες που ποικίλλουν από μόλυνση από κάποιο ιό έως ψυχολογικό στρες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορεί να πυροδοτηθεί από ένα συνδυασμό παραγόντων.

Δεν υπάρχει μία και μοναδική εξέταση που να επιβεβαιώνει ότι κάποιος πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο, ενώ είναι απαραίτητη μία σειρά εξετάσεων που να αποκλείει άλλα ιατρικά προβλήματα. Η θεραπεία για το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, εστιάζει περισσότερο στην ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Συμπτώματα

Μεταξύ των ενδείξεων και των συμπτωμάτων της νόσου περιλαμβάνονται τα εξής:

-Κούραση

-Απώλεια μνήμης ή έλλειψη συγκέντρωσης

-Βραχνός λαιμός

-Πρησμένοι λεμφαδένες στο λαιμό ή στις αμασχάλες

-Ανεξήγητος πόνος στους μύες ή στις αρθρώσεις

-Πονοκεφάλους

-Ύπνος που δε ξεκουράζει

-Δριμεία κούραση που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες μετά από την πνευματική ή σωματική άσκηση

Πότε πρέπει να δούμε το γιατρό

Η κούραση μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας λοίμωξης ή κάποιας άλλης ψυχολογικής διαταραχής. Γενικώς η επίσκεψη στο γιατρό επιβάλλεται, όταν η κούραση επιμένει και διαρκεί περισσότερο από το κανονικό.

ΑΙΤΙΕΣ

Οι άνθρωποι που έχουν Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, είναι υπερευαίσθητοι ακόμη και σε μέτριας έντασης και διάρκειας άσκησης και δραστηριότητας. Γιατί αυτό συμβαίνει σε κάποιους ανθρώπους, και σε άλλους όχι, αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν γεννηθεί με κάποιου είδους προβιοδιαθεσμότητα στη διαταραχή, η οποία κάποια στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί, όταν ενεργοποιηθούν ένας συνδυασμός παραγόντων.

Ιογενείς Λοιμώξεις

Επειδή κάποιοι άνθρωποι αναπτύσσουν Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης μετά από κάποια ίωση, οι ερευνητές αναζητούν τους ιούς που μπορεί να πυροδοτούν τη διαταραχή. Υπάρχουν κάποιοι ιοί που φαίνεται να ενοχοποιούνται όπως ο ιός του ανθρώπινου έρπη αλλά δεν υπάρχουν ακόμη οριστικά συμπεράσματα.

Προβλήματα του ανοσοποιητικού

Επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που παρουσιάζουν Σύνδρομο Χρόνιας Κούρασης εμφανίζεται να είναι ελαφρώς επιβαρυμένο αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτή η επιβάρυνση προκαλεί τη διαταραχή.

.
Ορμονικές Διαταραχές

Ορμονική ανισορροπία. Οι άνθρωποι που έχουν σύνδρομο ΣΧΚ συχνά παρουσιάζουν ασυνήθιστα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται από τον υποθάλαμο και την υπόφυση και τους επινεφριδιακούς αδένες. Πάντως η σημασία των συγκεκριμένων ανισορροπιών δεν έχει ακόμη διερευνηθεί σε βάθος.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Οι παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης είναι:

Ηλικία. Το ΣΧΚ κόπωσης μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία αλλά είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους ανθρώπους άνω των 40, 50 ετών.

Φύλο. Οι γυναίκες είναι αυτές που διαγιγνώσκονται πιο συχνά με ΣΧΚ αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι κυρίως οι γυναίκες που προσφεύγουν στο γιατρό για να αναφέρουν τα συμπτώματα.

Άγχος. Η δυσκολία διαχείρισης του στρες μπορεί να συμβάλει στην εκδήλωση του συνδρόμου.

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Κατάθλιψη

Κοινωνική Απομόνωση

Αυξανόμενες απουσίες από την εργασία

 

SUSTENIUM PLUS- Συμπλήρωμα Διατροφής με Κρεατίνη, Αργινίνη, Βήτα-Αλανίνη, Βιταμίνες & Μέταλλα 22sachets

Εάν υπάρχουν μέρες που νιώθετε ότι οι δυνάμεις σας, σας εγκαταλείπουν και χρειάζεστε μία ενίσχυση του οργανισμού σας δοκιμάστε το Το Sustenium Plus. Το Sustenium Plus, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε βιταμίνες και απαραίτητα αμινοξέα για την ενίσχυση της ενέργειας του οργανισμού, της άμυνας και τη μυϊκής λειτουργίας.

Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο θεωρείται ημι-απαραίτητο, καθώς μπορεί να συντεθεί στον οργανισμό. Ωστόσο σε περιπτώσεις ταχείας ανάπτυξης όπως είναι σε περιπτώσει τραυματισμού ή αυξημένης αθλητικής δραστηριότητας, η σύνθεσή της από τον οργανισμό δεν αρκεί, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον απαραίτητη. Συμβάλλει στην ανάπτυξη και επούλωση τραυμάτων, στην απελευθέρωση αυξητικής ορμόνης καθώς και ασκεί καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Αντίστοιχα και η κρεατίνη είναι ένα ημι-απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο συμμετέχει στην πρωτεϊνοσύνθεση καθώς και στην προστασία και υγεία των αγγείων. Η βήτα αλανίνη, συμμετέχει στο μεταβολισμό της γλυκόζης και βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος.

Συνεργιστικά, τα παραπάνω αμινοξέα ενισχύουν την αθλητική απόδοση, την παραγωγή ενέργειας, την καλή μυϊκή λειτουργία και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η φόρμουλα ενισχύεται από βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C και ψευδάργυρο, για αντιοξειδωτική προστασία και καλή νευρική και μυϊκή λειτουργία. Με ευχάριστη γεύση πορτοκάλι.

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΧΡΗΣΗ

Ένα φακελάκι την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό

Διαβάστε επίσης:

Δημιουργείστε την δική σας μπάρα δημητριακών

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα