1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Τι είναι η εποχιακή τριχόπτωση και πώς να την αντιμετωπίσετε



Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, 09:00

Τι είναι η εποχιακή τριχόπτωση και πώς να την αντιμετωπίσετε

 

Η εποχιακή τριχόπτωση είναι μια φυσική διαδικασία αναζωογόνησης των μαλλιών που παρατηρείται σε κάθε αλλαγή της εποχής και ιδιαίτερα το φθινόπωρο. Φυσιολογικά, μπορεί να χάνεις από 60 έως και 80 τρίχες την ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ο ρυθμός αυτός σχεδόν διπλασιάζεται.

Σουηδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Dermatology journal με δείγμα 823 γυναικών απέδειξε ότι η αύξηση της τριχόπτωσης το φθινόπωρο  ειδικά για τις γυναίκες, πυροδοτείται από την αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών τον Ιούλιο, με στόχο την προστασία από τις ακτίνες UV.

Η άνοιξη είναι η δεύτερη εποχή αυξημένης τριχόπτωσης καθώς ο οργανισμός προσαρμόζεται στις νέες καιρικές συνθήκες, η συνολική υγεία των μαλλιών μπορεί να επηρεαστεί.

Πώς να την αντιμετωπίσεις;

Μπορείς να ενισχύσεις την υγεία της τρίχας το διάστημα αυτό, με την τακτική χρήση του κατάλληλου σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και του δέρματος του τριχωτού ενώ ιδιαίτερα ωφέλιμη είναι και η χρήση ειδικών σκευασμάτων για βαθύ καθαρισμό του τριχωτού καθώς και προϊόντων που ρυθμίζουν το pH του δέρματος.

Έπειτα, θα πρέπει να επενδύσεις και σε κάποιο ειδικό σκεύασμα για τα μαλλιά, που ενισχύει την ελαστικότητα και ενυδάτωση, είτε με επιφανειακή χρήση, είτε με τη λήψη συμπληρώματος από το στόμα.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς μια βούρτσα που δεν σπάει και δεν καταστρέφει την τρίχα αλλά και στο σωστό λούσιμο σε τακτά διαστήματα χωρίς υπερβολή.

Τέλος, σημαντική είναι η διατροφή που κάνεις το διάστημα αυτό, καθώς συγκεκριμένες τροφές μπορούν  να συμβάλλουν στην καλή υγεία & στη διατήρηση της ισορροπίας του κύκλου της τρίχας. Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, γι’ αυτό εντάξτε στο διαιτολόγιό σας πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά.

 

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα