1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Τι απαντά για τις εικόνες συνωστισμού στην κηδεία αρχιμανδρίτη (video)


Τις εικόνες συνωστισμού που επικράτησαν στην κηδεία του αρχιμανδρίτη στον Άγιο Στέφανο σχολίασε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, μιλώντας στο OPEN.

“Μιλάτε με έναν άνθρωπο, που όχι μόνο είναι υπέρ των μέτρων, αλλά έχω χαλάσει τις φιλίες μου, είμαι πολύ αυστηρός σχετικά με άλλους ανθρώπους για την τήρηση των μέτρων. Έχω έρθει σε συγκρούσεις και είμαι πολύ κάθετος” είπε. “Ο πατήρ Σαράντης ήταν ένα πρόσωπο στο Μαρούσι αποδοχής χιλιάδων ανθρώπων. Για να μην κάνουμε την κηδεία του εκεί στο Μαρούσι, που υπηρέτησε εκεί 50 χρόνια προτιμήσαμε κι εμείς και η οικογένειά του να γίνει στην μονή στον Άγιο Στέφανο όπου ήταν πνευματικός” τόνισε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς.

Σημείωσε ότι η οικογένεια του αρχιμανδρίτη είναι 29 μέλη, καθώς είναι πολύτεκνοι. “Μας είπε η οικογένεια, να μην κάνουμε την κηδεία στο Μαρούσι, θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε εμείς τα πράγματα. Πέθανε 11:00 το βράδυ της Κυριακής, με ειδοποίησαν 12 το βράδυ, έκανα την κηδεία στις 12 την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Το κάναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις… Πήγα για να μπορέσω να περισώσω ό,τι μπορούσα από την δική μου αρμοδιότητα” ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι έκανε την κηδεία κεκλεισμένων των θυρών με την οικογένεια μέσα. “Εφάρμοσα την ΚΥΑ τόσο σκληρά, όσο δεν την εφαρμόζουν πουθενά. Έκανα προχθές κηδεία γιατρού και έγινε χαμός στο νεκροταφείο που ήμουν και συγκρούστηκα με τους παρευρισκόμενους. Τους έβγαλα όλους έξω ειδοποιώντας την αστυνομία” τόνισε.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος επισήμανε πως έκανε ό,τι μπορούσε, εφάρμοσε αυστηρά τα μέσα μέσα στην εκκλησία και συμπλήρωσε: “Έξω τι να κάνω; Δεν έχω κατασταλτική δράση. Χθες κάλεσα και την Αστυνομία, ήρθαν τα περιπολικά, ελήφθησαν μέτρα από τα περιπολικά, αλλά μπορούμε να μαζέψουμε τον κόσμο;”.

“Δεν ήταν 500 άτομα στην κηδεία, όπως γράφτηκε γιατί ο χώρος δεν χωράει τόσα άτομα. Αυτό έγινε όταν βγάλαμε το φέρετρο. Έλαβε μέτρα η αστυνομία, τους είπε να φοράνε μάσκα. Τους είπε να απομακρυνθούν. Οι ιερείς φοράνε μάσκα, το 80% όσων ήταν εκεί φορούσαν μάσκα.

Ο ιερέας είχε 19 εγγόνια, τα εγγόνια του κρατούσαν το φέρετρο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω την κατάσταση. Δεν δικαιολογείται αλλά και πάλι στις κηδείες υπάρχει μια ευαισθησία. Στην εκκλησία μέσα, σε λειτουργίες, ελέγχεται. Στις κηδείες, υπάρχει και μια συναισθηματική φόρτιση. Υπάρχει ο γενικότερος εκνευρισμός, βλέπουμε τι γίνεται. Περνάμε από πλατείες, γίνεται χαμός, δεν ελέγχεται και τόσο πολύ η κατάσταση. Αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά όπως βγαίνουν τα πράγματα” κατέληξε ο κ. Κύριλλος.

Δείτε όλα όσα είπε:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα