1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τιραμισού Cheesecake ψυγείου χωρίς αυγά (Video) | Συνταγές



Αν είστε λάτρεις του Τιραμισού σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το πεντανόστιμο Τιραμισού – Cheesecake  χωρίς αυγά και χωρίς ψήσιμο, που έχει όλες τις υπέροχες γεύσεις του τιραμισού, μόνο που με αυτή τη συνταγή είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε! Μια συνταγή για ένα υπέροχο κλασικό τιραμισού, αυτό το φανταστικό, διάσημο Ιταλικό γλυκό, που σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση όποιου το δοκιμάσει! Απλά γευτείτε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση σαβαγιάρ
  • 170 γρ. μπισκότα Σαβαγιάρ
  • 75 γρ. (5 κ.σ.) βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη καφέ στιγμιαίο σε σκόνη ή κόκκους
  • Για τη γέμιση 
  • 500 γρ. (2¼ φλ.) τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. (1¼ φλ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 ml (3/4 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο
  • 360 ml (1½ φλ.) έτοιμος καφές εσπρέσο
  • 8 γρ. σκόνη ζελατίνης + 40 ml κρύο νερό
  • μπισκότα σαβαγιάρ, θα χρειαστείτε περίπου 10-12 σαβαγιάρ
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση σαβαγιάρ: Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα σαβαγιάρ, μαζί με τη σκόνη κακάου και το καφέ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τα σαβαγιάρ σε ψίχουλα. Μετά προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση της πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω να γίνει σχετικά συμπαγές. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει και σταθεροποιείται μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. 
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μέτριο μπολάκι ρίχνετε τη σκόνη ζελατίνης μαζί με τα 40 ml κρύο νερό, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για 10 λ να φουσκώσει. Φτιάχνετε το καφέ εσπρέσο και τον μεταφέρετε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί μασκαρπόνε μαζί τη ζάχαρη άχνη και με το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει “πτυχές” και να “στέκεται”. 
  5. Στη συνέχεια να ρίχνετε τη σαντιγί σταδιακά, λίγη τη φορά, μέσα στο μπολ με το μείγμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως η σαντιγί μετά από κάθε προσθήκη. 
  6. Μεταφέρετε το μπολ με τη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνετε για 15 δευτερόλεπτα για να λιώσει καλά η σκόνη. Το βγάζετε από τα μικροκύματα, ανακατεύετε καλά και μετά αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά λίγες κουταλιές του cheesecake, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα ζελατίνης στο μπολ με το cheesecake και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Βγάζετε από το ψυγείο τη βάση σαβαγιάρ, ρίχνετε από πάνω το μισό μείγμα cheesecake και το στρώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Βουτάτε κάθε σαβαγιάρ στο κρύο καφέ, για 1-2 δευτερόλεπτα, τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει ο περίσσιος καφές και τα στρώνετε πάνω στο μείγμα cheesecake, φροντίζοντας να σπάσετε μερικά σαβαγιάρ για να καλυφθεί πλήρως το μείγμα. 
  8. Από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα cheesecake και το απλώνετε και αυτό ομοιμόμορφα με σπάτουλα. Ισιώνετε καλά την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. Λίγο πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο! 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τιραμισού Cheesecake ψυγείου χωρίς αυγά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα