1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Τη Δευτέρα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία – “Δεν παίζουμε το παιχνίδι στρατικοποίησης της Τουρκίας” (video)

Την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διευκρινίζοντας ότι εισάγονται την Πέμπτη, με χρονικό ορίζοντα την Τετάρτη να γίνει η συζήτησή τους στην Ολομέλεια.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα χθες στο πλαίσιο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης, κάνοντας λόγο απόλυτα νόμιμες και υποδειγματικες συμφωνίες και επανέλαβε ότι η Τουρκία από την πλευρά της παραβιάζει συστηματικά τους κανόνες διεθνούς δικαίου.

Παρουσίασε τα πραγματικά περιστατικά στην περιοχή της παράνομης τουρκικής navtex και τους κινδύνους για την ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά, επανέλαβε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν αρνήθηκε το διάλογο, αλλά όχι σε συνθήκες έντασης, και πάντως μόνο για τη μία διαφορά μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατικοποίησης που επιδιώκει η Τουρκία, αλλά απαντάμε με ψυχραιμία, επιχειρησιακή ετοιμότητα και εθνική αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις. Ενεργοποιούμε τη διπλωματία μας,ενημέρωνουμε φίλιες χώρες, κινητοποιούμε συμμάχους και εταίρους. Η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο δίκαιο και στις αρχές καλής γειτονίες, είπε.

H συμφωνίας με την Αίγυπτο έχει ήδη ψηφιστεί από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου έπειτα από την έγκριση που πήρε από την Επιτροπή Συνταγματικών και Νομικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής.

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα