1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Τεχνική συνειδητής αναπνοής: 7 βήματα που μας βοηθούν να φτάσουμε σε βαθιά χαλάρωση


Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η αναπνοή είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, περνά σχεδόν απαρατήρητη και είναι και αθόρυβη. Δεν την προσέχουμε λοιπόν μέχρι κάτι να πάει λάθος. Μέχρι να αρχίσουν τα προβλήματα υγείας και να συσσωρεύσουμε ένταση στο σώμα μας.

Και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εστιάζουμε και πάλι στην αναπνοή μας. Αλλά υπάρχουν ειδικές ασκήσεις να γαληνέψουμε το νου μας, όχι με πιεστικά μέσα, αλλά με ήπια πειθώ. Σε αυτή την άσκηση αναπνοής, αφοσιωνόμαστε στην αναπνοή μας για να απελευθερώσουμε το στρες από το σώμα μας.

Τεχνική Συνειδητής Αναπνοής

1. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος και καθίστε με την πλάτη σας ίσια σε μια άνετη στάση. Καθίστε στο έδαφος στη φύση ή πάνω σε ένα μαλακό μαξιλάρι, αλλά μην προτιμάτε την καρέκλα.

2. Αφού σταματήσετε τις κινήσεις σας μέχρι να νιώσετε άνετα, στρέψτε την προσοχή σας στο νου σας. Θα παρατηρήσετε ότι ακόμα η προσοχή σας «τρέχει» σε ό,τι έχετε να κάνετε μετά, ό,τι συνέβη μέχρι εκείνη τη στιγμή στη δουλειά, όλα τα προβλήματα που έχετε να λύσετε.

3. Για να ξεκινήσετε, αναπνεύστε από τη μύτη σας με μεγάλες, βαθιές εισπνοές που ακολουθούνται από παρατεταμένες, ελεγχόμενες και ίσες εκπνοές

4. Μόλις η αναπνοή σας βρει έναν κανονικό ρυθμό και ο νους σας εστιάσει σε κάθε αναπνοή, αρχίστε να μετράτε με κάθε εκπνοή. Αμέσως μετά αρχίστε να παρατηρείτε τις κινήσεις του διαφράγματος και πώς η κοιλιά σας ανεβαίνει με κάθε εισπνοή και κατεβαίνει με κάθε εκπνοή.

5. Φανταστείτε ότι το στρες αφήνει το σώμα σας και απελευθερώνεται από αυτό μέσω της αναπνοής σας.

6. Μετά από λίγο, αφιερώστε 20-30 λεπτά για να μετρήσετε μέχρι το 50.

7. Αν δεν έχετε διαθέσιμα 20 λεπτά, απλά πάρτε 5 λεπτά. Κουνηθείτε απαλά στην αρχή για να επαναφέρετε την κίνηση στο σώμα σας.

Αυτή η άσκηση αναπνοής μπορεί να σας διευκολύνει με άλλες τεχνικές βαθύτερου διαλογισμού, να ενδυναμώσει τους πνεύμονές σας και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Και αν αυτό γίνεται καθημερινά, αυτή η μικρή άσκηση μπορεί να εμποδίσει το στρες να εισχωρήσει εύκολα στο σώμα σας και να συσσωρευτεί. Συνεπώς, φροντίστε καλά τον εαυτό σας και θυμηθείτε να αναπνέετε συνειδητά όσο συχνότερα γίνεται για υγεία και μακροζωία.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα