1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τελικά, ποια στιγμή της ημέρας είναι καλύτερο να κάνεις ντους;


Πρωί ή βράδυ; Εσύ πότε προτιμάς να κάνεις μπάνιο και πώς σε επηρεάζει;

Εσύ ποιο προτιμάς; Το πρωινό ή το βραδινό ντους; Σε όποια ομάδα κι αν ανήκεις, υπάρχουν οφέλη και στις δύο επιλογές.

Πρωινό ντους

Οι πρωινοί τύποι υποστηρίζουν πως το πρωινό ντους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξυπνήσουν και να ενεργοποιηθούν.

Η ψυχολόγος και ειδική σε θέματα ύπνου Dr Jannet Kennedy αναφέρει πως “Ένα ελαφρώς δροσερό, όχι κρύο ντους, ενισχύει την εγρήγορση και τονώνει την ψυχολογία μας”. Ο Yen Reis, ιδρυτής της εταιρίας Skin Laundry υποστηρίζει πως “Το δέρμα μας δείχνει πιο υγιές όταν το πρώτο πράμα που κάνουμε το πρωί είναι να το καθαρίζουμε. Είναι σημαντικό αυτό να γίνεται πριν βγούμε στον ήλιο, στη βρομιά και στο καυσαέριο της πόλης”.

Νυχτερινό ντους

Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν πως το βραδινό ντους είναι ο πιο καλός και αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσεις πριν κοιμηθείς. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του άγχους και απελευθερώνει την ένταση από το σώμα και τους μυς. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να κάνουμε μπάνιο αμέσως πριν τον ύπνο, γιατί η θερμοκρασία μας είναι ακόμα υψηλή και δεν μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε.

Η Dr Kennedy λέει πως “Καλό είναι να κάνουμε ντους 90 λεπτά τουλάχιστον πριν πέσουμε στο κρεβάτι, το ντους αυξάνει τεχνητά τη θερμοκρασία σώματος και επιτρέπει την ταχύτερη ψύξη κάτι που επιταχύνει τον ύπνο”. Η παραμονή μας όμως στο μπάνιο δεν θα πρέπει να διαρκεί πολύ, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο λόγω των ατμών και της υψηλής θερμοκρασίας να καταστραφεί η επιδερμίδα μας. Ο δερματολόγος Dr Gary Goldenberg από τη Νέα Υόρκη συνιστά μέγιστο όριο 5 εώς 10 λεπτά. “Το πολύ καυτό νερό ερεθίζει το δέρμα και αφαιρεί την λιπαρότητα κάνοντας το ξηρό και θαμπό”, εξηγεί ο Goldenberg.

Για εκείνους που δεν έχουν ταχθεί ακόμη σε κάποιο στρατόπεδο, ο Dr Goldenberg λέει: “Κάνοντας 2 φορές την μέρα ντους, το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής έρχονται σε καλή κατάσταση, αρκεί να είναι σύντομο ώστε να μην βγάλεις εκζέματα ή δερματίτιδα. Αν έχεις χρησιμοποιήσει τα μέσα ή έχεις πάει γυμναστήριο τότε το νυχτερινό μπάνιο επιβάλλεται. Θα διώξεις τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και ερεθισμό”.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα