1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τελικά είναι καλύτερο να αφήνεις ένα βιβλίο στη μέση


Όσοι αγαπούν τα βιβλία -ή έστω ασχολούνται με το σπορ στις διακοπές- ανήκουν σε δύο κατηγορίες: εκείνους που δεν μπορούν να αλλάξουν αν δεν τελειώσουν πρώτα το βιβλίο που διαβάζουν κι οι άλλοι· αυτοί που είναι ικανοί να παρατήσουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς, οκτώ σελίδες πριν το τέλος, λίγο πριν αποκαλυφθεί ο δολοφόνος.

Για εκείνους που ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία των υποχόνδριων, καθώς ασυναίσθητα πιστεύουμε ότι κάποιο κακό μπορεί να μας μας βρει αν αφήσουμε βιβλίο στη μέση, η τακτική του αντίπαλου στρατοπέδου μας κάνει πραγματικά έξαλλους. Όμως μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της The Reading Agency απέδειξε περίτρανα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Καλύτερα να παρατάς ένα βιβλίο στη μέση παρά να μένεις κολλημένος σε αυτό

Το 54% των Βρετανών αναγνωστών δηλώνουν κολλημένοι στο ίδιο βιβλίο εδώ και τρεις μήνες με συνεπές αποτέλεσμα (α) να βαριούνται και (β) να διαβάζουν τελικά πολύ λιγότερα βιβλία τον χρόνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο βασικός λόγος για αυτές τις καθυστερήσεις ήταν με πλειοψηφικό ποσοστό (51%) το γεγονός πως το βιβλίο που έχουν επιλέξει αυτόν τον καιρό τους κουράζει αφόρητα. Το αποτέλεσμα λοιπόν όλου αυτού ήταν η The Reading Agency να εκδώσει οδηγία προς ναυτιλλομένους: επίσημα πια είναι καλύτερα να παρατάς ένα βιβλίο στη μέση παρά να μένεις κολλημένος σε αυτό – αφού έτσι, συν τοις άλλοις, θα αυξηθεί και το εθνικό ποσοστό “διαβάσματος”.

Τελικά είναι καλύτερο να αφήνεις ένα βιβλίο στη μέση
Για αυτό όλοι εμείς οι υποχόνδριοι που ποτέ δεν τα αφήνουμε ημιτελή, καλό είναι να πάψουμε να δημιουργούμε τύψεις στους υπόλοιπους. Και ας μας τρώει την ψυχή. Και ας μας καταστρέφει το μυαλό.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα