1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τα 3 απόλυτα ορεκτικά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για δύο


Δυστυχώς, φέτος δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως επιθυμούμε. Το πιθανότερο είναι πως την νέα χρονιά θα την υποδεχτούμε στο σπίτι με πολύ στενούς συγγενείς και φίλους ή μόνο με το άλλο μας μισό.

Ευτυχώς, μπορούμε να κάνουμε αυτές τις μοναχικές γιορτές ιδιαίτερα ευχάριστες και ξεχωριστές, αφενός φροντίζοντας την εμφάνισή μας αφετέρου δημιουργώντας γευστικά στην κουζίνα μας. 

Διαβάστε παρακάτω 3 συνταγές για εύκολα και πολύ νόστιμα ορεκτικά για το εορταστικό τραπέζι των δύο!

Μοτσαρέλα με λεμόνι, πιπεριές και σαλάμι

%cf%84%ce%b1-3-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b90

Υλικά:

  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • Μαύρο πιπέρι
  • 4 μπάλες φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 900γρ. Σαλάμι αέρος
  • αμύγδαλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Τσιγαρίστε τα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το λεμόνι και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίξτε το πιπέρι.

Σπάστε τη μοτσαρέλα και τοποθετήστε μαζί με τις φέτες σαλάμι σε έναν ρηχό δίσκο. Προσθέστε τα αμύγδαλα και περιχύστε με το λάδι και το λεμόνι. Προσθέστε αν θέλετε επιπλέον πιπέρι και απολαύστε με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια.

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με φουντούκια – Ένα διαφορετικό γλυκό για τις Γιορτές

Πατάτες baby γεμιστές με σπανάκι

%cf%84%ce%b1-3-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b92

Υλικά:

  • 400γρ. Πατάτες baby
  • 115 γρ. Τυρί κρέμα
  • 1/3 της κούπας τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)
  • 2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
  • 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κούπα κομμένες αγκινάρες (η καρδιά)
  • ¼ της κούπας σπανάκια (ξεπαγωμένο και κομμένο)
  • 1/8 κουταλάκι του τσαγιού πιπέρι καγιέν
  • 1/8 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί. Βράστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν λιγάκι, ώστε να μπορείτε να δουλέψετε με αυτές. Στο μεταξύ ανακατέψτε μαζί τα τυριά (κρέμα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα), το γιαούρτι, το σκόρδο, τις αγκινάρες, το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι.

Με ένα μικρό μαχαίρι κόψτε τις πατάτες έτσι ώστε να στέκονται στο ταψί χωρίς να γυρίζουν. Αφαιρέστε την ψίχα από τις πατάτες και με ένα κουταλάκι γεμίστε με το μείγμα κάθε πατάτα. Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και ψήστε μέχρις ότου αρχίσουν να χρυσίζουν (περίπου 8 Λεπτά).

Αχλάδι τυλιγμένο με προσούτο και ρόδι

%cf%84%ce%b1-3-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b94

Υλικά:

  • 2 αχλάδια (κομμένα σε φέτες)
  • Φέτες προσούτο (όσες οι φέτες του αχλαδιού)
  • Σπόροι από ένα ρόδι
  • φύλλα ρόκας
  • φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση: Κόψτε το αχλάδι και ψεκάστε το με λίγο λάδι. Κάντε το ίδιο με τα φύλλα ρόκας. Τυλίξτε με προσοχή τις φέτες αχλαδιού και τα φύλλα ρόκας με το προσούτο. Αραδιάστε τις σε ένα ρηχό πιάτο ή δίσκο και “ραντίστε” με το ρόδι και το πιπέρι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα